in

Român predat autorităților din Italia, are nu mai puțin de 12 mandate europene de arestare

Un vrâncean de 40 de ani este închis de mai bine de două luni și așteaptă „cuminte” să își rezolve afacerile judiciare în țară, pentru a fi predat autorităților italiene, după ce Parchetul General de pe lângă Curtea de Apel din Perugia a solicitat arestarea sa preventivă.

Bărbatul are nu mai puțin de 12 mandate europene de arestare emise de autoritățile judiciare italiene, iar anul acesta, chiar înainte de a fi arestat provizoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au început urmărirea penală împotriva sa pentru amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru distrugere și amenințare, scrie Monitorul de Vrancea.

În Italia, vrânceanul are de executat în total o pedeapsă de 9 ani, 7 luni și 14 zile și amendă penală de 4.520 euro, pentru deținere ilegală de arme, tăinuire, și mai multe furturi agravante.

În fața instanței din Galați, bărbatul a recunoscut că a comis doar o parte din aceste fapte, însă a arătat că este de acord să fie predat autorităților judiciare italiene, nu înainte de a afla rezultatul în cele două dosare penale din țară.

Între timp, s-a dispus totodată și arestarea provizorie a bărbatului, iar luna trecută acesta a solicitat ceva lămuriri, în cadrul unei contestații la executare, care se va judeca în luna august. Condamnările vrânceanului în Italia au început să „curgă” în primăvara anului 2007. Potrivit celor 12 sentințe, acestea au însumat 9 ani, 7 luni și 14 zile și amendă penală de 4.520 euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]
badanta donatie

Badantă condamnată pentru înşelăciune în Italia: „Dacă aș fi știut, nu aș fi acceptat niciodată DONAŢIA”, spune românca

Imperia, român de 38 de ani dispărut fără urmă. „Nu vorbește italiana, dar o înțelege suficient”