in

Badantă condamnată pentru înşelăciune în Italia: „Dacă aș fi știut, nu aș fi acceptat niciodată DONAŢIA”, spune românca

O bandantă română a fost condamnată la doi ani şi două luni de pentru înşelăciune și o amendă de 1.200 de euro. Românca beneficiase de moştenire de la pensionara pe care o îngrijise, dar rudele femeii au acuzat că aceasta nu mai era în deplinătatea facultăţilor mintale când i-a făcut actul de donaţie, scrie cremonaoggi.it.

Judecătorul a decis împotriva Corneliei Rob, o îngrijitoare română care a ajuns în judecată fiind acuzată că a profitat de Selene, o italiancă în vârstă de 84 de ani, rezidentă în districtul Zaist și care a murit în mai 2019.

În 2014, femeia ar fi trecut-o pe româncă drept singurul beneficiar în testament, iar în 2017, i-a dat casa.

„Un fals ideologic”, potrivit lui Sergio Monchieri, psihiatrul chemat să depună mărturie la ultima ședință de către partea civilă. Potrivit expertului, femeia în vârstă prezenta o deficiență cognitivă și nu mai era lucidă.

Medicul generalist, chemat să depună mărturie la proces în octombrie 2020, a negat o afectare cognitivă a pacientului în vârstă de 84 de ani, fiind pacientul său din 2000 până în 2018. „În 2012 a avut ischemie, dar și-a revenit”, a explicat Tonghini.

„A rămas cu o problemă a deplasării, care apoi s-a agravat. De asemenea, suferea de un sindrom depresiv, dar era foarte lucidă. A fost întotdeauna o femeie cu un caracter puternic ”. Potrivit medicului, Selene și inculpatul îi ceruseră o certificare care ar fi trebuit folosită pentru bancă. „Nu știam nimic despre donație”, a spus Tonghini, „am aflat numai după investigațiile desfășurate”.

Carte șoc publicată în Italia: „Sunt româncă, 52 de ani, lucrez ca badantă pentru 1.000 de euro. Nu-mi ajung banii și mă și prostituez”

Selene a fost, de asemenea, considerată lucidă de doi notari: Laura Genio, care se ocupase de actul de donație a proprietății, stipulat în studioul ei în noiembrie 2017, și Massimo Galli, care se ocupase în schimb de partea testamentară.

Plângerea a fost făcută de verii bătrânei, care bănuiau că românca o subjuga pe bătrâna de 84 de ani ale cărei conturi le gestiona tot ea. Acuzația vorbește despre o poliţă de 15.000 de euro și 100.000 de euro retraşi din contul curent la bancomat. Pentru judecător, însă, totul este în regulă, cu excepția donației proprietății.

„Doamna Selene mi-a lăsat totul pentru că eu eram singura care avea grijă de ea”, s-a apărat badanta română, aflată de 17 ani în Italia.

„Trebuie să disipăm preconcepția îngrijitorului străin care fură”, a declarat avocatul apărării Rosaria Buondonno în discursul său. „Între clientul meu și femeia în vârstă a existat o relație de familie, de mamă și fiică”. „Niciodată în viața mea nu m-aș fi așteptat să mă confrunt cu un proces”, a spus badanta. „Dacă aș fi știut, nu aș fi acceptat acea donație”.

Motivarea sentinței va fi depusă în termen de 90 de zile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 16 In medie: 3.8]
raluca-turcan

Ministrul Muncii din România, către patroni: Plătiţi salarii mai mari, pentru a ține lucrătorii români în ţară

Român predat autorităților din Italia, are nu mai puțin de 12 mandate europene de arestare