in

Carte șoc publicată în Italia: „Sunt româncă, 52 de ani, lucrez ca badantă pentru 1.000 de euro. Nu-mi ajung banii și mă și prostituez”

„Lucrez ca badantă pentru 1.000 de euro. Nu-mi ajung banii și mă și prostituez”, declarație șocantă a unei românce.

În Italia a fost publicată o carte cu titlul „Noi, stăpânii de sclavi, cum am devenit complici ai exploatării de masă” (Noi, schiavisti, come siamo diventati complici di sfrutamento di massa), semnată de Valentina Furlanetto (editura Laterza) care prezintă poveștile unor lucrătorilor străini din Italia.

Între personaje sunt și românce.

Revoltător: badantă BĂTUTĂ de rudele bătrânului îngrijit, pentru a pleca din apartamentul pus la dispoziție de angajator. I-au tăiat curentul și internetul

Iată povestea incredibilă a Manuelei, într-un fragment din carte publicat de tag43.it:

„Sunt româncă, am 52 de ani, lucrez ca badantă pentru circa 1.000 de euro, ceea ce nu este suficient. În București este fetița mea, singurul motiv pentru care trăiesc. Are 20 de ani, frecventează universitatea și am nevoie de bani ca să-i trimit. Din acest motiv, pe lângă faptul că lucrez ca îngrijitoare, mă prostituez ».

Manuela provine din Sighișoara, patria lui Vlad Tepes, contele Dracula, din acea Transilvania declarată patrimoniu mondial UNESCO.

A ajuns în Italia în 2006 în mod clandestin.

A plătit 4.000 de euro pentru trecerea cu mașina, trecând frontiera și contactând o familie care căuta o badantă. Documentele i-au fost confiscate în avans și i-au fost returnate numai la plata unei sume egale cu datoria contractată. Ea a fost victima unei rețele de trafic de persoane.

Anunțul unei italience: „Caut badantă, ofer 300 euro, casă și masă”. Răspuns de la românce: „Hai sictir ”

„Aveam 38 de ani și nu știam cum să o susțin pe fiica mea care era în clasa întâi – spune ea stând pe o bancă la gara centrală din Milano -, soțul meu bea, era constant șomer, am plecat de acasă, am m-am întors la mama cu fiica mea, dar nu m-am putut întreține.

Atunci unul dintre compatrioții mei mi-a spus că știe un intermediar, un traficant, care ne poate duce în Italia la muncă. Tipul ăsta ne-a păstrat primele patru sau cinci luni de salariu, pentru a achita cheltuielile de călătorie și contactul de afaceri.”

De acolo pentru Manuela începe o odisee a diferitelor familii, muncă grea, hărțuire, umilință.

Ultima familie o pusese în regulă, dar odată cu apariția pandemiei „fiica doamnei și-a pierdut slujba și, prin urmare, a început să aibă probleme economice și are mai puțin nevoie de mine pentru că nu mai lucrează și poate avea grijă de mamă, m-a pus cu jumătate de normă și câștig mai puțin.

Nu o judec, nici nu este un moment ușor pentru ea, înțeleg. Dar acum am mari probleme ».

Alte povești zguduitoare AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 19 In medie: 3.8]

Viceministrul economiei, Laura Castelli (M5S), CONDAMNARE pentru defăimarea unei românce, a sugerat că este amanta primarului din Torino

Roma, hoț român la un pas să fie linșat de oameni, furase o bijuterie de la gâtul unei bătrâne, prins de polițiști