in

Viceministrul economiei, Laura Castelli (M5S), CONDAMNARE pentru defăimarea unei românce, a sugerat că este amanta primarului din Torino

Viceministra Laura Castelli (M5S) a fost condamnată pentru defăimarea unei românce care urma să candideze la alegerile municipale din Torino în 2016.

Împreună cu viceministra – care va trebui să plătească o amendă de 1.032 euro și despăgubiri de 5.000 de euro părții civile – au fost condamnați și alți doi inculpați, în timp ce alte trei persoane au fost achitate pentru „tenuitatea faptului”, potrivit Il Fatto Quotidiano.

„Respect sentința, dar voi face apel, sunt sigură că va fi recunoscută exercitarea dreptului de critică politică”, a spus Laura Castelli.

O amendă de 1.032 euro și cinci mii de euro părții civile. Aceasta este sentința impusă de instanța din Torino adjunctului ministrului economiei, Laura Castelli. Castelli a fost găsit vinovată de defăimare agravată: faptele datează din 2016.

Cazul se referă la o postare pe Facebook în care exponenta „Mișcării 5 Stele” a publicat o fotografie a lui Piero Fassino, importat lider PD, primarul orașului Torino la acea vreme, cu românca Lidia Roșcăneanu, candidată Pd la alegerile administrative din capitala piemonteză.

Ministru din guvernul italian, trimis în judecată din cauza unei românce. «Spuneau că sunt amanta primarului din Torino»

„Ce legături există între cei doi? Fassino acordă un contract pentru barul tribunalului unei companii care a dat faliment de trei ori, care se ocupă de zonele verzi, cu o scădere a prețului suspectă.

Procurorii investighează. Fassino o desemnează pe barmaniță pe listele sale. Cel puțin inoportun … nu credeți? ”, a scris Castelli însoțind fotografia. Sub post existau multe insulte sexiste și rasiste împotriva româncei.

Protagonista imaginii, selectată împreună cu primarul și tăiată în mod intenționat pentru a exclude restul grupului, este Lidia Lorena Roșcăneanu, româncă în vârstă de 31, candidată a Partidului Democrat în Districtul 3 al capitalei piemonteze. Românca a sesizat atunci procuratura.

Împreună cu Castelli, au fost condamnați și alți doi inculpați, în timp ce alte trei persoane au fost achitate pentru „tenuitatea faptului”.

Proces penal pentru defăimarea unei românce, candidată a lui Fassino: «Au scris chiar și că eram amanta lui»

În ianuarie, vor fi judecați alți 6 inculpați care au ales procedura simplificată și acordul judiciar.

„Postarea nu a avut conținut defăimător, dar a vizat scoaterea unei știri de interes public, inerentă licitației neregulare pentru barul palatului Justiției din Torino.

În această privință, pe 21 martie, Tribunalul din Torino a emis o sentință de condamnare împotriva a opt inculpați.

Veridicitatea faptului la care se referă postarea este fundamentul exercitării criticii politice garantate de art. 21 din Constituție. Respect sentința, dar voi face recurs, sunt sigură că în hotărârea celei de-a doua instanțe va fi recunoscut exercitarea exercitării dreptului de critică politică „, a declarat Castelli.

Roșcăneanu a depus mărturie în instanță la 22 februarie trecut, confirmând că – la momentul evenimentelor – era casieră la barul Tribunalului din Torino. „Am decis să mă prezint la alegerile municipale pentru că aș fi vrut ca comunitatea românească să fie reprezentată – a spus ea -. Dar a trebuit să renunț, vestea acelor comentarii a ajuns în România. Reeditată pe blogul lui Beppe Grillo, acea postare urmată de insulte a avut un milion de distribuiri „.

«Am candidat într-o circumscripție pentru că nu erau alți reprezentanți ai comunității românești, deși aceasta este foarte numeroasă în oraș. Fratele meu mai mare este foarte activ în România într-un partid de inspirație socialistă și democratică, iar eu am crescut cu acele idei. Însă după acea postare nici măcar nu am prezentat documentele pentru a intra pe listă. Nu mai puteam. În afară de insultele de pe internet, unde spuneau că sunt ”amanta lui Fassino” dacă nu și mai rău, chiar și frecventatorii tribunalului mă arătau cu degetul. Și eu eram o simplă casieră.»

Lorena subliniază că a fost angajată în decembrie 2015 și că s-a înscris în partid numai pe 31 martie 2016. În fotografia apărută pe internet, în plus, apărea alături de Fassino singură, dar din imagine a fost tăiată partea în care era cealaltă candidată.

Fostul primar Fassino, care nu a dat-o în judecată pe Castelli, a fost audiat ca martor pentru că, a explicat el, „poate fi instrumentalizat un proces între doi politicieni.

Dar cred că inițiativa doamnei Roșcăneanu este absolut legitimă, pentru că este clar din poza fotografiei că postarea a fost publicată cu intenția de a acredita lucruri neadevărate.

Nu m-am ocupat de candidaturile pentru circumscripții electorale, așa că am întâlnit-o pe doamnă când a fost făcută fotografia respectivă, care a fost apoi tăiată pentru a ne izola pe ea și pe mine ”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Italia, cum și-a motivat adolescentul de 15 ani crima împotriva colegei de aceeași vârstă: ”Am fost posedat de Diavol!”

Carte șoc publicată în Italia: „Sunt româncă, 52 de ani, lucrez ca badantă pentru 1.000 de euro. Nu-mi ajung banii și mă și prostituez”