in

Ministru din guvernul italian, trimis în judecată din cauza unei românce. «Spuneau că sunt amanta primarului din Torino»

Laura Castelli, ministru adjunct la Economiei în Guvernul italian, exponentă de frunte a Mișcării 5 Stele (M5S), a fost trimisă în judecată pentru o postare pe Facebook făcută în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din Torino în 2016.

Castelli, pe atunci deputată M5S, l-a atacat pe Piero Fassino, care încerca să obțină al doilea mandat de primar. Într-o postare, Castelli a scris: „Ce legături există între cele doi?“ Întrebare tendențioasă, sub fotografia unei tinere îmbrățișată de Fassino, și însoțită de alte insinuări: „Fassino oferă contractul pentru barul Tribunalului unei firme care a falimentat de trei ori, care se ocupă de zonele verzi, cu o scădere suspectă a ofertei. Procuratura investighează. Fassino o candidează pe barmaniță pe liste. Cel puțin inadecvat, ce spuneți? „.

Protagonista imaginii, selectată împreună cu primarul și tăiată în mod intenționat pentru a exclude restul grupului, este Lidia Lorena Roșcăneanu, româncă în vârstă de 31, candidată a Partidului Democrat în Districtul 3 al capitalei piemonteze. Românca a sesizat atunci procuratura.

Acum, pentru acea postare, Castelli va fi judecată cu acuzația de defăimare agravată. Și cu ea, alți 18 membri ai comunității sale de pe Facebook, care au răspuns la mesajul deputatei cu o avalanșă de insulte grele. Postarea a fost comentată de utilizatori care nu au evitat injurii și aluzii cu caracter sexual, fiind apoi a fost ștearsă de pe pagina «Cittadina in Parlamento» a Laurei Castelli. Acum, după doi ani de la incident, procurorul adjunct Barbara Badellino a formulat rechizitoriul, cerând trimiterea în judecată. (continuă după fotografie)Iată ce a declarat românca atacată: «Am candidat într-o circumscripție pentru că nu erau alți reprezentanți ai comunității românești, deși aceasta este foarte numeroasă în oraș. Fratele meu mai mare este foarte activ în România într-un partid de inspirație socialistă și democratică, iar eu am crescut cu acele idei. Însă după acea postare nici măcar nu am prezentat documentele pentru a intra pe listă. Nu mai puteam. În afară de insultele de pe internet, unde spuneau că sunt ”amanta lui Fassino” dacă nu și mai rău, chiar și frecventatorii tribunalului mă arătau cu degetul. Și eu eram o simplă casieră.»

Lorena subliniază că a fost angajată în decembrie 2015 și că s-a înscris în partid numai pe 31 martie 2016. În fotografia apărută pe internet, în plus, apărea alături de Fassino singură, dar din imagine a fost tăiată partea în care era cealaltă candidată.


Proces penal pentru defăimarea unei românce, candidată a lui Fassino: «Au scris chiar și că eram amanta lui»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O românca dă gratis de mâncare în faţa barului ei din Brescia: ”Au fost momente când am suferit de foame”

Italia, gest nebunesc al unui român, copii îngroziți după ce tatăl lor era cât pe ce să declanșeze o explozie