in

Româncă din Italia, patroana unei firme de curățenie, cercetată pentru evaziune fiscală de peste 150.000 de euro

Româncă din Italia, patroana unei firme de curățenie, cercetată pentru evaziune fiscală de peste 150.000 de euro. Ea colabora cu mai multe hoteluri din Versilia, dar își indicase sediul în România și avea muncitorii la negru.

Potrivit stiridiaspora.ro, o altă firmă, înființată doar formal în România, dar care în realitate activa în Versilia, Toscana, și a cărei angajați lucrau la negru, a fost descoperită de autoritățile italiene.

Guardia di Finanza din Lucca a aflat, după un control al societății comerciale în sectorul curățeniei clădirilor și hotelurilor, că au ascuns de fiscul italian peste 150.000 de euro.

Sardinia, îngrijitoare româncă șantajată de un bătrân: ”Fie faci sex cu mine, fie arunc acid asupra copiilor tăi”

Româncă din Italia, cercetată pentru evaziune fiscală

Din investigațiile efectuate de Guardia di Finanza din Viareggio a reieșit că societatea a fost înființată în România cu unicul scop de a evita să fie supusă impozitării în Italia, unde este mai scumpă.

Însă, în realitate, în perioada 2018-2021, s-a constatat că activitatea a fost desfășurată exclusiv în Italia, prin semnarea unor contracte importante cu hoteluri și structuri de cazare din zona Versiliana pentru prestarea de servicii de curățenie.

Femeia a fost amendată și pentru încălcări ale legislației muncii

Pe parcursul investigațiilor de control, demarate în urma unei sesizări din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă din Lucca – Massa Carrara, s-a activat și administrația fiscală din România, prin intermediul canalelor de cooperare internațională.

Autoritățile române au confirmat faptul că societatea în cauză nu desfășura nicio activitate în România, că sediul declarat era o simplă adresă de domiciliu și că toți angajații erau încadrați conform legislației românești în domeniul securității sociale, deși erau rezidenți în Italia de mai mulți ani.

Prin urmare, proprietara societății, o femeie de origine română rezidentă în Italia de peste 10 ani, a primit automat un număr de TVA și a fost acuzată că a sustras de la impozitare venituri de peste 150.000 de euro din țara noastră.

De asemenea, femeia a fost amendată și pentru încălcări ale legislației muncii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
recensamant 2022

Ai plecat în ultimul an din țară? Ești OBLIGAT să participi la Recensământ 2022, riști amenzi de 3.000 de lei

Bombă atomică la Milano: 2,7 milioane de morți. Simularea care îngrozește populația