in

Ai plecat în ultimul an din țară? Ești OBLIGAT să participi la Recensământ 2022, riști amenzi de 3.000 de lei

Ai plecat în ultimul an din țară? Ești OBLIGAT să participi la Recensământ 2022, riști amenzi de 3.000 de lei

Sunt vizați toți românii care locuiesc pe teritoriul țării, dar și cei care au plecat în străinătate în ultimul an calendarisc. Ei trebuie să completeze formularul de recensământ 2022.

Participarea acestora la recensământul 2022 este obligatorie. Cei care nu oferă datele riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei.

Românii din Italia, în 5 zile acasă, în caz de război. Proiectul guvernului Ciucă

OBLIGAT să participi la Recensământ 2022

Românii care locuiesc în străinătate trebuie să completeze formularul de recensământ 2022. Însă doar dacă au părăsit țara în ultimul an calendaristic.

„Persoanele care locuiesc în străinătate trebuie să se autorecenzeze doar dacă au plecat din țară de mai puțin de 12 luni, dacă sunt absente pe o perioadă mai scurtă de 12 luni. Dacă sunt plecate din țară pe o perioadă mai lungă, nu trebuie să se autorecenzeze”, a declarat Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt Recensământ 2022.

Adresa de reședință

Pe platforma de autorecenzare Recensământ 2022 au fost deja completate 130.000 de chestionare, anunță reprezentanții Institutului Național de Statistică.

La recensământul 2022 trebuie să țineți cont de adresa de reședință și nu de cea din buletin, dacă cele două diferă. Mai exact, completați în formular adresa la care locuiți efectiv în acest moment. Aceasta trebuie completată și dacă sunteți proprietar și dacă sunteți chiriaș.

Dacă aveți mai multe proprietăți, trebuie să le menționați pe toate în formularul de recenzare, chiar dacă nu sunt locuite. Dacă sunt ocupate, atunci vor completa formularul cei care locuiesc acolo, fie că sunt chiriași care plătesc, fie că sunt rude, potrivit evz.ro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 24 In medie: 3]
amenzi roman italia

Italia, român de 34 de ani, amenzi de mii de euro, a condus mașina fără permis mai bine de 4 ani

romanca cercetata evaziune fiscala

Româncă din Italia, patroana unei firme de curățenie, cercetată pentru evaziune fiscală de peste 150.000 de euro