in

Româncă moartă de frig la Moncalieri. Primarul: ”Nu se poate să nu ne afecteze pe noi toți”

O femeie de 61 de ani, de origine română, a fost găsită moartă vineri 19 ianuarie de agenții poliției municipale în interiorul unei fabrici abandonate din Moncalieri. Alarma a fost dată de o prietenă a victimei. La fața locului s-au dus și echipajele medicale de la 118, care nu au putut decât să constate decesul femeii.

Era într-un colț al halei și încercările de a o reanima au fost inutile. Potrivit primelor reconstituiri, a fost ucisă de un edem pulmonar, foarte probabil agravat de frig și de condițiile dificile în care trăia.

Cu numai câteva ore înainte se dusese la supermarket pentru a cumpăra ceva de dus în refugiul ei, împreună cu amica care apoi a găsit-o prăbușită pe podea. Un fapt trist care a reaprins polemicile privind starea de abandon care afectează diferite zone ale orașului, din cauza numărului mare de stabilimente dezafectate, devenite refugiu ale unor disperați.

Edemul pulmonar poate fi provocat de mai mulți factori, este dificil să se stabilească cu exactitate care se poate să fi fost cauza declanșatoare. Cu siguranță viața la marginea societății, în condiții climatice și ambientale dificile nu au ajutat-o.

Paola Artoni, pneumolog la spitalul din Chieri, a declarat pentru La Stampa: «Dacă diagnosticul este cu adevărat un edem pulmonar, cauza este în mod substanțial cardiacă și factorii pot fi multipli. Cu siguranță să trăiască în acele condiții, singură și fără o rețea socială gata să o sprijine poate fi o cauză suplimentară a celor întâmplate. Este posibil ca edemul pulmonar să se manifeste într-un timp destul de scurt, însă dacă este tratat cu promptitudine la urgență persoana nu suferă consecințe grave».

Așadar, o moarte inevitabilă, care dă alarma în privința celorlalte persoane fără domiciliu stabil care își riscă sănătatea trăind în halele degradate ale orașului.

«Ceea ce s-a întâmplat nu se poate să nu ne afecteze pe noi toți – explică primarul Paolo Montagna. Sunt situații de singurărate și dificultate socială cărora nu le putem întoarce spatele. Deseori locurile abandonate devin unica destinație a unor povești similare și iată de ce întregul oraș speră la o refacere a zonelor abandonate, care sunt private. Administrația Locală poate facilita acest parcurs prin intermediul unor reguli publice care să favorizeze investițiile, garantând dezvoltarea și ocazia de recuperare socială».

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă din Italia, povestea mitingului de la București: ”Am simțit chemarea eroilor de acasă”

Alarmă la Vasto! Incendiată mașina unui român, cea de-a opta de la începutul anului