Menu
in

Româncă moartă după o banală operație la Milano, chirurg italian trimis în judecată pentru omor din culpă

La aproape trei ani de la moartea, după luni de agonie, a Anei Maria Craciun, româncă de 36 de ani, din cauza unei infecții contractate în timpul unei intervenții chirurgicale de liposucție la Milano, Parchetul a finalizat ancheta împotriva chirurgului Mattia Colli, în vârstă de 34 de ani.

Colli, chirurg la Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică MC din Milano, este acuzat de omor din culpă.

Operația, conform denunțului partenerului femeii, ar fi cauzat moartea după „luni de agonie” și după o lungă internare într-un spital din București.

În cadrul anchetei, coordonată de procurorul adjunct Tiziana Siciliano și de procurorul Luisa Baima Bollone și efectuată de carabinieri, a avut loc o exeprtiză medico-legală complexă.

Ana Maria Craciun a suferit o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta o parte a țesutului adipos de la șolduri, abdomen și picioare și s-a simțit rău, având febră și convulsii.

De la Milano s-a întors în România unde a fost operată de mai multe ori pentru „fasciită necrozantă”, adică o formă gravă de infecție.

Deoarece condițiile nu s-au îmbunătățit, a fost transferată la Fundația Poliambulanza din Brescia și apoi la un ospiciu din Orzinuovi, unde a murit.

Chirurgul, conform celor explicate de apărătorul său, avocatul Gian Filippo Schiaffino, „a respectat toate regulile și prescripțiile chiar și în faza postoperatorie”, potrivit Leggo.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]
Exit mobile version