Menu
in

Români exploatați de un ”caporal” român, pe șantierele de sinistrați din Marche: 800 de euro pe lună pentru 12 ore de muncă

Procuratura din Macerata a încheiat primele investigații privind ”caporalatul” și exploatarea muncitorilor în zona șantierelor apărute în urma cutremurului din regiunea Marche. Ancheta a fost deschisă de către Poliția Camerino în urma accidentului unui muncitor român la un șantier de construcții de Ussita. Dubiile au apărut în momentul în care unui coleg, conațional, i s-a interzis să facă declarații despre accident, altfel ar fi fost concediat.

Un român, Gheorghe Carp, este cercetat pentru intermedierea și exploatarea ilegală a forței de muncă. Acesta ar fi adus zeci de muncitori români pe șantierele din Visso, Ussita și Ascoli. Plata era de la 800 la 100 de euro pe lună, dar schimburile de muncă au fost de 12 ore și au lucrat atât în ​​vacanță, cât și pe timp de noapte. 

Potrivit sindicatelor Cgil și Fillea, în zona Ussita ar fi operat caporalul român, ajutat de soție și fiică, care gestiona un flux de muncitori conaționali subplătiți și trimiși acasă la prima problemă. Sindicatul a semnalat prezența mai multor lucrători români, în special la Ussita, care ar fi recrutați în țară.

Citiți despre investigațiile legate de acest caz și aici:

După cutremurul din Marche, case pentru sinistrați construite cu români EXPLOATAȚI la sânge

După cutremurul din Marche, case pentru sinistrați construite cu români EXPLOATAȚI la sânge

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version