in

Români la furat de cupru/ Un hoţ electrocutat mortal în cabina Enel

A murit electrocutat de o descărcare electrică de înaltă tensiune în timp ce încerca să fure cupru. Romeo Stan, de 36 de ani, a fost găsit în interiorul unei cabine Enel (Foto) pe teritoriul localităţii Soncino (Cremona), scrie Cremaoggi.it.

electrocutat-furt-cupruRomeo Stan locuia de câteva luni la Genivolta şi avea antecedente penale. Moartea a avut loc în noaptea de 27 mai pe timpul unei incursiuni ale uneia dintre bandele de hoţi de cupru care operează în zonă.

La scurt timp, carabinierii din Soncino l-au reţinut pe A.C., un român de 21 de ani considerat responsabil de complicitate la tentativă agravată de furt de cabluri din cupru pe timpul căreia complicele a fost electrocutat.

Furt de cupru din cimitire

Au provocat daune de peste 10.000 de euro cimitirului din Marlia (Lucca) cei cinci români care, în noaptea dintre 19 şi 20 mai au furat mare parte dintre jgheaburile din cupru. Hoţii, toţi rezidenţi la Prato, au fost prinşi în flagrant de carabinieri în timp ce transportau prada. Este vorba de Gabi Ionuţ Tudor, Marian Mirciu, Vasile Dumitru, Elvis Ionuţ Radu, de 18, 46, 20 şi respectiv 22 de ani, şi de I.R.I., de 17 ani.

Cei patru majori au fost judecaţi pe 21 mai cu procedură directă la Tribunalul din Lucca şi au fost condamnaţi la doi ani şi opt luni de închisoare şi amendaţi cu 400 de euro. Adolescentul de 17 ani a fost dus la centrul de minori din Firenze. Pe 11 mai, o altă bandă de români a fost surprinsă lângă Cimitirul Grazie di Senigallia. În maşina lor, un Renault Sefrane cu numere franţuzeşti, carabinierii au găsit numeroase unelte pentru dat spargeri. Cei trei au fost denunţaţi: S.A.C, 28 de ani, S.F, 21 de ani, şi S.A, 42 de ani.

Găsit cu o tonă de cabluri Enel în maşină

A fost prins cu 23 de colaci de cabluri electrice marcate Enel, cu o greutate de o tonă de cupru, la bordul unui autoturism pe care a spus că l-a împrumutat de la un cunoscut “ca adăpost nocturn”.

Poliţia din Ravenna a arestat un român de 27 de ani cu acuzaţiile de tăinuire, posesie de bunuri furate şi uz de acte false, pentru că maşina avea asigurare falsă.

În noaptea de 27 mai, poliţia a oprit pe drumul statal 309 Romea un Renault Espace care venea dinspre Venezia şi care părea supraîncărcat: pe podeaua maşinii, fără scaune şi umplută la maxim, erau 23 de colaci de cabluri din cupru, cu înveliş roşu pe care scria “Enel 24 kw”. O greutate totală de o tonă. Apoi a fost găsit un ferăstrău din fier cu un set de lame de schimb, o lamă cu margine zimţată dublă, o foarfecă de electrician, o şurubelniţă, o lanternă şi un telefon mobil.

Maşina era proprietatea altui român, rezident la Rovigo. Contactat telefonic, proprietarul maşinii a spus că îl ştie “din vedere” pe cel căruia i-a împrumutat maşina. A declarat că şi-a împrumutat maşina recent achiziţionată şi fără asigurare conaţionalului, dar că nu i-a permis să o conducă şi că i-a împrumutat şi telefonul său mobil.

Pentru acest lucru l-ar fi denunţat imediat ce avea să se facă ziuă. În legătură cu cuprul, proprietarul maşinii a spus că a fost contactat cu puţin timp înainte în apropierea gării din Ravenna de un conaţional care îi cerea să transporte materialul până la o destinaţie nu foarte bine precizată şi care i-a oferit pentru acest serviciu o compensaţie de 100 de euro. Maşina şi materialul găsit au fost puse sub sechestru, iar şoferul maşinii a ajuns la închisoarea din Ravenna.

Prinşi de consilierul comunal al siguranţei

Dintre toate şantierele pe care le puteau lua în vizor în oraş pentru a fura cupru s-au dus tocmai la acela. De altfel nu aveau de unde să ştie că era în faţa casei consilierului pentru siguranţă Antonio Dalla Pozza, de la Primăria din Vicenza. El i-a văzut, a dat alarma la 113 şi i-a urmărit în aşteptarea sosirii poliţiei care, imediat după, i-a arestat.

Dalla Pozza era pe o terasă care dă spre şantier când a observat banda care bâjbâia prin întuneric şi, fără a pierde vremea, a dat alarma la 113. Când a văzut că cei trei români se îndepărtau cu rapiditate pe jos, a fugit în stradă şi i-a urmărit cu maşina pentru a putea da indicaţ ii poliţiei privind mişcările lor. Agenţii, sosiţi într-o clipă, i-au blocat în apropiere.

Cei trei bărbaţi au fost arestaţi cu acuzaţia de furt agravat în complicitate. Este vorba de Adrian Marius Pipis, de 28 de ani, de Cristian Mateiu, tot de 28 de ani şi de Florin Ioan Stoica, care este un chip cunoscut forţelor de ordine. Pe 22 mai cei trei s-au prezentat în faţa judecătorului pentru procesul cu procedură directă. Au fost condamnaţi la opt luni fiecare şi pedeapsa a fost suspendată.

Arestaţi în Caserta

Trei cetăţeni români au fost arestaţi pe 8 mai de carabinieri la Santa Maria Capua Vetere (Caserta),pentru tăinuire. Aveau în maşină 200 de kg de cupru care, în urma unor cercetări ulteriorare, au rezultat a fi fost furate de la societatea Enel. Cei trei, Zaplan Viorel, de 33 de ani, Becze Csaba Lorant şi Ion Costache, de 21 de ani, au fost opriţi de o patrulă a echipei radiomobile de la unitatea locală. Odată cu ei a fost oprit şi un minor care a fost denunţat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Consulul Pineta la Mirandola/ Niciun român printre victime

Ultimul SMS al Roxanei Pop, eleva de 16 ani dispărută la Bergamo