in

Români morţi în accidente rutiere pe străzile din Italia: doi biciclişti printre victime

În doar câteva zile, de la începutul lunii aprilie, s-au înregistrat alte şase accidente rutiere în care şi-au pierdut viaţa toţi atâţia cetăţeni români.

Pe 9 aprilie la San Giorgio di Piano (provincia Bologna), un român de 61 de ani, Ioan Manolache, la bordul unui BMW, a ieşit de pe carosabil după ce a depăşit un Audi condus de un rezident din zonă. După ce a ajuns în şanţ, BMW-ul s-a dat peste cap de mai multe ori. Intervenţia medicilor de pe ambulanţă şi cursa la spital au fost inutile. Românul a murit pe loc. Ioan Manolache lucra de 10 ani ca îngrijitor la o familie din localitate.

Călcat de un tir

Un român de 44 de ani, Gheorghe Ciobotaru, a fost lovit de un tir în seara de 4 aprilie, pe superstrada Viterbo – Orte, în dreptul localităţii Vitorchiano. Potrivit poliţiei, românul a coborât dintr-o maşină la o benzinărie, apoi a intrat pe carosabil. Bărbatul nu a fost văzut de şoferul tirului care venea cu viteză şi a fost lovit: a murit la scurt timp, din cauza rănilor foarte grave. Tentativele medicilor de la 118 de a-l reanima au fost inutile.

Pieton pe Tangenziale

O maşină a lovit şi ucis un pieton în dimineaţa zilei de 7 aprilie pe o superstradă,  Tangenziale est din Roma, în direcţia San Giovanni. Victima este Petrică Cutre, nomad român de 37 de ani, care traversa strada printr-un loc nepermis.

Doi biciclişti români morţi

Pe 2 aprilie, pe drumul provincial 24, în apropiere de Villafranca (Verona), un biciclist român de 44 de ani a fost lovit de o maşină. Potrivit poliţiei, Mihai Stolnicu a ieşit brusc de pe o stradă laterală, fără ca şoferul unui BMW care venea cu viteză să aibă timp să frâneze. Şoferul veronez a rezultat negativ la testul de alcoolemie. Impactul a fost deosebit de violent şi Mihai Stolnicu a fost proiectat la mai câţiva metri pe asfalt. Alarma a fost dată imediat şi la locul accidentului a aterizat elicopterul de la Verona Emergenza. Salvatorii l-au reanimat îndelung înainte de a-l transporta la spitalul din Borgo Trento. Ajuns la spital, bărbatul a decedat.

Un alt biciclist român, de 41 de ani, a murit în seara de 9 aprilie, pe o stradă de lângă Maglie (Lecce). Vasile Bortă a fost lovit de un Fiat Punto condus de o femeie de 60 de ani. În urma impactului, biciclistul a fost aruncat mai mulţi metri şi a murit pe loc. Medicii sosiţi la faţa locului au constatat decesul bărbatului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

OTV va fi închis pe 4 iulie. Diaconescu acuză dur: „Este comanda lui Traian Băsescu”

FOTO/ Viorel Badea, la procesiunea din Bra