in

FOTO/ Viorel Badea, la procesiunea din Bra

Duminică, 8 aprilie, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, senatorul Viorel Badea a participat, în oraşul Bra, Piemonte, la slujba oficiată la Parohia Ortodoxă Română "Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina" din Bra, cu prilejul sărbătoririi Floriilor, anunţă un comunicat al senatorului.

Viorel Badea a participat, de asemenea, la o procesiune comună catolico- ortodoxă organizată cu prilejul sărbătoririi Paştelui catolic. Cu acest prilej, senatorul Viorel Badea s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români rezidenţi în oraşul Bra, precum şi cu primarul oraşului, doamna Bruna Sibille.

În cadrul acestor întrevederi au fost discutate teme de interes pentru comunitatea românilor şi au fost expuse problemele cu care se confruntă românii rezidenţi în Bra, precum şi modalităţi de rezolvare a acestora.

În acest context, domnul Badea a subliniat importanţa stabilirii unei linii de dialog şi de cooperare cu autorităţile locale pentru a soluţiona problemele românilor, şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să participe mai activ la viaţa socială şi politică locală, fapt ce va determina o reconsiderare a rolului pe care românii îl au în evoluţia oraşului.

Totodată, senatorul Viorel Badea le-a expus celor prezenţi o iniţiativă a Ministerului Afacerilor Externe, pe care domnia sa o susţine, şi anume reducerea taxelor consulare, iniţiativă expusă spre dezbatere şi consultare publică pe site-ul MAE.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Români morţi în accidente rutiere pe străzile din Italia: doi biciclişti printre victime

Reducerea taxelor consulare, MAE a organizat o dezbatere publică fulger