in

Românul care incendiat o Biblie la Vatican a protestat din nou în Piaţa San Pietro VIDEO

Iulian Jugărean, românul de 45 de ani care a ars o Biblie în Piaţa San Pietro în octombrie 2011, în timpul slujbei oficiate de Papa Benedict al XVI-lea, a reuşit din nou să atragă atenţia presei internaţionale cu un gest similar.

Marţi, 1 ianuarie, în timpul predicii “Angelus”, ţinută de Papă cu ocazia Noului An, a reuşit să întindă pe o colonadă din Piaţa San Pietro un banner pe care era scris “Opriţi terorismul”.

VIDEO/ Cine este românul care a dat foc unei Biblii în Piazza San Pietro

Pe 23 octombrie 2011, Jugărean s-a urcat pe cornişa colonadei din piaţa San Pietro şi a dat foc unei Biblii, chiar în timp ce Papa Benedict al XVI-a ţinea slujba de canonizare a trei sfinţi ai Bisericii Catolice. Potrivit martorilor, bărbatul a strigat în engleză: “Pope, where is Christ?”- “Papă, unde este Iisus?”. Jugărean a fost închis pentru o perioadă într-un ospiciu (pentru tratament sanitar obligatoriu) şi a primit interdicţia de a se mai apropia de piaţa San Pietro.

Românul care a dat foc Bibliei la Vatican, oprit din nou de carabinieri în piaţa San Pietro

Dar, pe 25 decembrie, de Crăciun, românul a încercat din nou să protesteze, chiar în timpul slujbei oficiate de Suveranul Pontif. Nu a reuşit să-şi ducă la bun sfârşit gestul, pentru că a fost blocat de carabinieri în piaţa Pio XII. Avea asupra sa bannere şi fluturaşe cu acelaşi tip de mesaje împotriva terorismului. Bărbatul a fost denunţat pentru tentativă de întrerupere de ceremonie religioasă şi nerespectarea deciziei de îndepărtare, pe care o primise în 2011.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Artificii de Revelion: trei români răniţi grav

Datini şi obiceiuri româneşti la Civitavecchia, lângă Roma VIDEO/ Galerie FOTO