in

Romii din Italia cer venit de cetățenie: „Avem dreptul”. Giorgia Meloni explodează

Romii din Italia vor să încaseze venitul de cetățenie (reddito di cittadinanza), introdus de guvern.

Luigi di Maio a declarat că va fi acordat și celor care trăiesc în condiții defavorizate, cum sunt cerșetorii și romii.

În Italia trăiesc între 120.000 și 180.000 de romi, dintre care 43% cu cetățenie italiană, potrivit unui raport publicat de „Associazione 21 luglio”. Cerșetorii, conform statisticilor, sunt circa 50.000, dintre care 58% de origine străină. Toți ar avea dreptul la venitul de cetățenie.

Fratelli d’Italia (FdI), partidul de dreapta condus de Gorgia Meloni, se opune vehement includerii romilor și a imigranților în general între cei care vor primi acest venit. FdI va organiza un referendum pentru abrogarea acestei măsuri.

„Nu închidem companiile italiene pentru a da bani de buzunar nomazilor”, a declarat Meloni. „Venitul de cetățenie este o mare farsă. Îl vor încasa nomazii și imigranții”, a declarat ea.

Massimo Converso, președintele Asociației Naționale Opera Nomadi, a declarat: „În Italia există 70.000 de romi și sinti, care sunt cetățeni italieni de 600 de ani și care, prin urmare, au dreptul la acest venit precum toți concetățenii lor. La fel sute de iugoslavi romi au obținut cetățenie italiană și, prin urmare, au dreptul de a avea acces la beneficii economice.”

Djana Pavlovic, vicepreședinte al asociației Upre Roma, a declarat: „Consider că este o dezbatere suprarealistă și rasistă. Cetățenii italieni și români care vor avea dreptul prin lege la venitul de cetățenie, îl vor cere „.

Guvernul de la Roma va acorda Venitul de cetățenie (reddito di cittadinanza) de până la 780 de euro persoanelor care trăiesc în Italia sub pragul sărăciei, inclusiv cetățenilor comunitari, în aceleași condiții ca italienilor, și imigranţilor cu permis valid de şedere. Pentru toți, italieni și străini, este valabilă condiția de a fi locuit în Italia de cel puţin zece ani. Măsura, care are scopul de a combate sărăcia, urmează să intre în vigoare de la 1 aprilie 2019.

Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, printre care: să fie cetăţean italian sau comunitar sau străin cu permis de ședere, să locuiască legal în Italia de cel puţin zece ani, să aibă un venit sub 9.300 de euro şi să nu deţină active imobiliare cu o valoare de mai mare de 30.000 de euro, potrivit publicaţiei Il Sole 24 Ore.

Valoarea alocaţiei poate ajunge până la un maxim de 780 de euro pe lună de persoană şi se acordă doar pentru o perioadă de 18 luni, timp în care beneficiarii sunt obligaţi să accepte locurile de muncă oferite prin oficiile de muncă. Ei nu vor putea să refuze mai mult de două oferte de muncă, a doua va putea să fie la 250 de kilometri distanţă de locuinţă, iar o a treia în toată Italia.

Înscrierea se va face pe Internet sau la poştă, începând din martie, iar primele plăţi vor avea loc în aprilie – cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile europene. Venitul va fi plătit pe carduri de plată electronice, care nu vor putea fi folosite, de exemplu, la jocuri de noroc. Iar soldul necheltuit la sfârşitul lunii va fi pierdut.

Bugetul pe 2019 adoptat la sfârşitul lunii decembrie prevede şapte miliarde de euro pentru “venitului de cetăţenie”

Venitul de cetățenie (reddito di cittadinanza) intră în vigoare de la 1 aprilie 2019, vor beneficia și românii

Venitul de cetățenie, senatorul Gasparri îngrijorat: «Vom avea sute de mii de români care vor avea acces facil la acest beneficiu»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Invazie de șoareci, 700 de persoane evacuate dintr-un cinematograf multiplex din centrul Romei

Moment de sărbătoare românească la Florența: dezvelirea plăcii comemorative dedicate principelui Alexandru Ioan Cuza