in

Romulus Mailat vorbeşte din închisoare “Mi-a spus că a omorât-o, am început să râd”

“Evenimentul Zilei” a publicat pe 25 februarie un interviu cu Romulus Mailat, românul condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea Giovannei Reggiani.


“Mi-a spus că a omorât-o, am început să râd”

Mailat îşi ispăşeşte pedeapsa în închisoare de la Pesaro şi de aici povesteşte cu lux de amănunte cum s-au întâmplat lucrurile în acea zi de 30 octombrie 2007, de la primele ore ale dimineţii, până la sosirea celor “19 maşini ale poliţiei în tabără”. Susţine că e nevinovat; că pe Giovanna Reggiani a omorât-o Vasile, fiul Emiliei Neamţu- cea care a oprit autobuzul (n.r.).

Iată ce spune Romulus Mailat, despre acele momente: “Vasile stătea rezemat de plasa gardului. A zis: Am omorât-o. Eu am început să râd, nu mai vedeam pe nimeni acolo. Scot bricheta şi dau scânteie. In lumina aia, văd femeia jos, lângă noi, pe burtă”.

“La Regina Coeli nu era zi în care să nu iau bătaie de la gardieni”

Mailat povesteşte apoi cum decurge viaţa lui în puşcăria de la Pesaro, unde nimeni nu îi dă probleme. Are doue ore de plimbare pe zi, la sfârşit de săptămână joacă fotbal cu colegii din penitenciar şi câteodată cineva îi mai dă câte o ţigară. Inchisoarea de la Pesaro e diferită de cea de la Regina Coeli, unde, până in 2008, “nu era zi în care să nu ia bătaie de la gardieni”.

“Inteleg că suferă mulţi români din cauza mea”

Acum, dorinţa lui Mailat este să obţină transferul într-un penitenciar din România: „Cel mai mult vreau să mă transfere în România. Trebuie un acord pentru asta. Înţeleg că suferă mulţi români din cauza mea”, spune Mailat.

Citeşte AICI integral articolul semnat de Vlad Odobescu pentru “Evenimentul Zilei”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Val de români către Italia: 200.000 în ultimele 4 luni

100.000 de cupluri româno-italiene