in

Roxana Popovici, 32 de ani, s-a prăbușit cu avionul între blocuri la Alessandria

O româncă de 32 de ani a murit într-un accident cu un avion ultra-uşor în apropiere de câmpul de aviaţie din Casale, la periferia oraşului Alessandria (Piemonte).

Avionul ultra-uşor s-a prăbuşit la câţiva metri de un bloc cu trei etaje din cartierul Orti. Femeia, Roxana Popovici, pasageră în avion, a fost scoasă fără viaţă dintre fiare. Pilotul Gravit Beqiri, albanez de 33 de ani, a fost grav rănit şi are ambele picioare rupte. Este internat în stare gravă la spitalul din Alessandria.

S-a întâmplat pe 8 martie imediat după ora 14. Potrivit unei martore avionul, care venea dinspre Casale, ar fi încercat să aterizeze, dar apoi pilotul a reîncercat să se ridice în zbor. S-a desprins de sol fără a reuşi să ia altitudine, probabil din cauza unei rafale de vânt: trenul de aterizare a lovit ramurile cele mai înalte ale arborilor făcându-l pe bărbatul aflat la comenzi să piardă controlul.

Avionul s-a îndreptat mai întâi spre case, apoi (poate şi în urma unei manevre disperate a pilotului) s-a rotit în jurul propriei axe şi s-a „înfipt” cu botul în trotuar, rămânând practic pe verticală.

Imediat s-a dat alarma. La faţa locului au sosit pompierii, poliţia, carabinierii şi două ambulanţe de la 118. Au acţionat cu multă precauţie din cauza pericolului de explozie a carburantului. Mai întâi a fost extras cadavrul femeii, apoi pilotul grav rănit. Pilotul, Gravit Beqiri, lucrează ca bucătar într-un restaurant din Casale unde trăieşte de peste zece ani. La aeroclubul casalez Palli spun că este un pilot cu o anumită experienţă şi că este foarte prudent.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Imaginea românilor în Israel: ”Au reușit sub toate aspectele, mai puțin în plan politic”

Mărţişoarele distribuite în centrul Romei au cucerit inimile italienilor