in

Mărţişoarele distribuite în centrul Romei au cucerit inimile italienilor

Mărțișoarele românești continuă să-i încânte pe italieni. Un eveniment deja transformat într-o tradiție. Din 2007 Mișcarea “Genti di Pace” de la Comunitatea Sant’Egidio organizează în centrul Romei, la Trastevere, sărbătoarea Mărțișorului. Putem spune că o frumoasă tradiție românească a cucerit inimile italienilor.

Cu ocazia Zilei internaționale a femeii, într-o splendidă duminică de primăvară (9 martie), în piața San Cosimato barbații au oferit doamnelor și domnișoarelor mărțișoare și mimoze într-o atmosferă de veselie, muzică și voie bună. Este de admirat faptul că italienii țin să organizeze o sărbătoare românească la care au participat și mulți străini de diferite naționalități de la Școala de Limbă și cultură italiană. Un mod deosebit de a face cunoscute tradițiile culturale ale țării noastre și de a promova conviețuirea pacifică între persoane de diferite naționalități, culturi și religii.

Evenimentul s-a bucurat de prezența asesorului la Politică Socială de la Primăria Romei, On. Rita Cutini și a deputatului On. Mario Marazziti. A fost întâmpinat cu bucurie și de parohul bazilicii Santa Maria în Trastevere care, la sfârșitul slujbei, a invitat enoriașii în piață pentru a primi mărțișoare. Un Mărțișor muzical inedit a fost Taraful Transilvania condus de Petrică Nămol. Nu au lipsit nici horele și sârbele care au încins atmosfera.

Sărbătoarea Marțișorului a continuat apoi la Ostia, fiind oferit bătrânilor italieni și asistentelor lor românce; la Școala Ferraioni din Roma unde, în cadrul programului „Drept la școală drept la viitor” mamele copiilor romi au oferit mărțișoare mamelor copiilor italieni; la penitenciarul Rebibbia Feminin din Roma și la sediile Școlii de limbă și cultură italiană a Comunității Sant’Egidio aflate în multe cartiere din Roma.

Cu această ocazie Mișcarea „Genti di Pace” urează tuturor femeilor românce un călduros La mulți ani! Cine dorește să fie informat asupra activităților noastre sau să țină legătura cu noi, o poate face la adresele [email protected] sau www.facebook.com/gentidipace.it .

Gabriel Rusu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roxana Popovici, 32 de ani, s-a prăbușit cu avionul între blocuri la Alessandria

Roxana Macovei nu crede în Matteo Renzi: „Trebuie favorizaţi oamenii, nu băncile!”