in

San Remo, rele tratamente la un centru pentru bătrâni. Anchetată și o infirmieră româncă

Anchetă a carabinierilor Nas din Genova privind presupuse rele tratamente la Centrul Giovanna d’Arco din Sanremo.

Este vorbă de o anchetă în care s-au făcut verificări referitoare şi la alte episoade suspecte, precum decesul, niciodată clarificat întru totul, a unui oaspete al centrului.

Ancheta a evidenţiat o serie de rele tratamente asupra unui pacient, însoţite de o asistenţă inadecvată, personal necalificat şi mobilier periculos, în centrul de asistenţă pentru bolnavi psihici Giovanna d’Arco de pe via Solaro din Sanremo, gestionat de Centrul de Reabilitare – Comunitate Terapeutică Il Gabbiano.

După cum scriu La Stampa şi Il Secolo XIX, în urma anchetei, coordonată de procurorul Antonella Politi de la procuratura din Imperia, sunt anchetate 3 persoane.

Centrul numără circa 40 de locuri şi aparţine de Asl 1 din Imperia. Printre anchetaţi se află Simone Simonetti, de 50 de ani, din Finale Ligure, reprezentant legal anchetat anul trecut pentru rele tratamente asupra oaspeţilor cu dizabilităţi de la Centrul Vada Sabatia din Vado Ligure. Alături de elo, este anchetată Monia Settembrini, de 39 de ani, din Sanremo, directoare a centrului.

Pentru rele tratamente este anchetată şi Mia Mureşan, infirmieră româncă de 43 de ani, rezidentă la Arma di Taggia. Acuzaţiile care i se aduc de către Nas sunt foarte grave.

Spitalul groazei

O scriitoare italiancă alături de „badante” în autocarul de România: „Cea mai lungă călătorie din viața mea!”

Ivrea, româncă de 32 de ani moartă din cauza unei cure de slăbire

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A lucrat în sere la Vittoria, a rămas şomeră şi doarme în parc.”Nu ştiu ce să fac, nu ştiu ce să mănânc, sunt un suflet pierdut”

Ameninţat cu evacuarea din cauza datoriilor, un om de afaceri român din Zaragoza a ameninţat că se aruncă în aer