in

Savona, șofer român de TIR prins la un control de rutină cu o cantitate uriașă de canabis la bordul camionului

Un șofer român de TIR a fost prins de jandarmii francezi cu o cantitate uriașă de canabis la bordul mastodontului. Nu mai puțin de 83 de kilograme încerca bărbatul să transporte din Spania către localitatea Savona din Italia. Bărbatul a fost arestat și a recunoscut adevărul.

Bărbatul a încercat să îi mintă inițial pe jandarmii francezi. Presat de anchetatori, românul a recunoscut că urma să primească bani pentru transport. Captura a fost realizată sâmbătă dimineața, după un control de rutină pe autostrada A8 din Franța, între Nice și Principatul Monaco. Românul mai avea de parcurs aproximativ 100 de kilometri până la destinația finală, acolo unde urma să predea zecile de kilograme de droguri.

În timpul verificărilor de rutină, jandarmii francezi au găsit 77 de pachete de canabis cu o masă totală de 82.6 kilograme. Potrivit rivieratime.news, citată de observatornews.ro, valoarea de piață a drogurilor este de peste 144 de mii de euro.

Românul a negat inițial că ar avea vreo implicare, spunându-le anchetatorilor că s-a oprit să mănânce la o benzinărie de pe drum și că cineva ar fi profitat de ocazie pentru a încărca pachetele de marijuana în TIR.

Încolțit de întrebările jandarmilor, bărbatul a cedat în cele din urmă și a recunoscut că a preluat drogurile din Spania și că urma să livreze în Savona. Pentru riscul asumat, românul a mărturisit că ar fi trebuit să primească 5.000 de euro. Autoritățile franceze l-au arestat, iar românul urmează să ajungă miercuri în fața judecătorilor.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Colosseumul a fost redeschis: «Italia şi-a recuperat principalul simbol, care şi-a reprimit vizitatorii fără obişnuite cozi şi în mijlocul măsurilor de securitate»

Președintele Italiei s-a declarat ”mândru” de țara sa: ”Criza nu s-a încheiat, iar instituţiile, ca şi cetăţenii, vor trebui încă să facă faţă consecinţelor şi traumelor sale”