in

Italia, se prefăceau că sunt surdo-muţi și cereau bani pentru construirea unei case, doi români arestați

Italia, se prefăceau că sunt surdo-muţi și cereau bani pentru construirea unei case, doi români arestați. Doi tineri din România îşi făcuseră un obicei din a aborda clienţii unor supermarketuri din oraşul italian Matese. Le cerea bani pentru construirea unei case pentru copiii surdo-muţi. Au încercat să scape cu fuga la vederea poliţiştilor.

Un echipaj al carabinierilor  din oraşul italian Matese a identificat şi reţinut doi tineri din România, în parcarea unui supermarket. Aceştia se pregăteau să fugă cu maşina.

Potrivit adevarul.ro, cei doi bărbaţi fuseseră observaţi de managerii unor supermarketuri din localitate, care au anunţat Poliţia. Potrivit declaraţiilor unor clienţi, cei doi tineri nu au scos niciodată o vorbă, purtau o servietă, în care ţineau nişte foi.

Când se apropiau de un client, tinerii scoteau foile şi cereau o donaţie pentru construirea unei case pentru copiii surdo-muţi.

polizia italiana rumena denunciata

Se prefăceau că sunt surdo-muţi și cereau bani

Cei doi români se prefăceau că sunt surdo-muţi, vorbeau prin gesturi şi invitau potenţialii binefăcători să citească şi să semneze foaia de donaţie.

Carabinierii nu au găsit asupra tinerilor banii obţinuţi de la clienţii supermarketurilor.

Cel mai probabil, înainte de sosirea militarilor, românii au aruncat servieta şi foile într-un loc neidentificat încă.

Acestea nu au fost găsite nici după o inspecţie atentă a zonei din apropierea supermarketului unde fuseseră prinşi şi nici după vizionarea imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere video, scrie quotidianomolise.com.

Împotriva celor doi tineri care sunt perfect sănătoşi a fost formulate plângere penală pentru hărţuire şi cerşetorie.

Potrivit Codului Penal italian, cerşetoria, prin simularea unor boli sau prin folosirea unor mijloace frauduloase pentru a trezi milă altor persoane, se pedepseşte cu închisoare de la trei la şase luni şi cu o amendă între 3.000 şi 6.000 de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]
Pensie în Italia în 2022

Pensii Italia 2022, peste jumătate dintre italieni primesc sub 750 de euro

furat portocale

Sicilia, români prinși la furat portocale, doi bărbați și o femeie aveau peste 400 de kg de fructe în mașină