Menu
in

Sentinţă în cazul românilor acuzaţi că ar fi violat o fată de 12 ani: sunt nevinovaţi

Roma 15 iulie 2011 Tre tineri români acuzaţi că ar fi violat o fetiţă de 12 ani în luna august a anului trecut, au fost absolviţi de acuzaţiile aduse. Cei trei:  Ilie Rivu C. de 22 ani, Marius P. L. de 21 şi Valentin S. de 31, au stat aproape un an de zile după gratii, dar judecătorii italieni au decis, la prima înfăţişare, că “nu au comis nicio infracţiune”.

Faptele: pe 17 august, cei trei au fost arestaţi de către poliţişti în cartierul Tuscolano, lângă gara din capitala Italiei, unde locuiau, într-un edificiu abandonat. În acelaşi edificiu locuia şi presupusa victimă, împreună cu părinţii ei, tot români. Poliţiştii au intervenit pentru a opri bătaia iscată între cei trei tineri şi părinţii fetei. Cei din urmă au povestit autorităţilor că tinerii ar fi profitat de faptul că fata rămăsese singură, pentru a o obliga să întreţină raporturi sexuale. Părinţii ar fi auzit însă strigătele fetei şi s-ar fi întors acasă, unde i-au descoperit pe cei trei, înainte ca să-şi îndeplinească planul. Intre presupuşii agresori şi părinţii fetei a izbucnit o bătaie, oprită de intervenţia autorităţilor. Înainte de a fi opriţi de poliţie, cei trei tineri s-au tăiat pe braţe cu lama, încercând să evite arestul.

Procesul: ancheta care a urmat a avut la bază mărturiile mamei tinerei şi ale unei prietene. La procesul care s-a desfăşurat cu procedură abreviată, procurorul a cerut pedepse între trei şi cinci ani de închisoare pentru tienri, pentru tentativă de viol. Avocaţii românilor, Andrea Palmiero şi Angela De Rosa au pledat, în schimb, pentru nevinovăţia presupuşilor agresori.

Sentinţa: Judecătorul pentru cercetări preliminare a decis, în primă instanţă, că cei trei sunt nevinovaţi. La baza deciziei ar fi, în primul rând, divergenţa dintre mărturiile depuse de cele două femei. Avocatul fetei a anunţat că va recurge la apel, la fel şi procurorul general.

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version