in

Și-a ucis cu zece lovituri de cuțit amanta însărcinată: „Îmi pare rău, am distrus viața a două familii”

A izbucnit în lacrimi de mai multe ori în fața instanței, Antonino Borgia, antreprenorul din Partinico care a mărturisit că a ucis-o pe Ana Maria Lacramioara în noiembrie 2019.

El nu a clarificat judecătorilor ceea ce l-a determinat să masacreze tânăra: „Eu nu știu ce mi s-a întâmplat „

„Îmi pare rău și mă căiesc, nu știu ce m-a apucat”, acestea sunt cuvintele lui Antonino Borgia, 53 de ani, antreprenorul din Partinico care la 22 noiembrie 2019 a ucis-o cu zece lovituri de cuțit pe Ana Maria Lacramioara Di Piazza, 30 de ani, de origine română, rezidentă în Giardinello de mulți ani.

„Am distrus viața familiei mele și a fetei”, a spus inculpatul ieri dimineață, izbucnind în lacrimi de mai multe ori în fața Curții cu Juri din Palermo prezidată de Sergio Gulotta.

Cu toate acestea, bărbatul, căsătorit și tată al unui copil, nu a putut să explice măcelul din acea zi: victima a fost înjunghiată în diferite etape, urmărită pe stradă și în cele din urmă sacrificată.

Corpul ei a fost apoi ascuns pe un teren de-a lungul autostrăzii 113. „Nu știu ce mi-a trecut prin cap – a explicat Borgia – am început să ne certăm și am lovit-o”.

Nici motivele certării nu sunt clare. Inculpatul a spus că avea „o prietenie” cu tânăra și că, din când în când, se întâlneau și între ei ar fi existat unele relații sexuale.

Într-o zi i-ar fi spus că este însărcinată „dar – a spus antreprenorul – nu mi-a spus că bebelușul este al meu”.

Întrucât victima a decis să facă avort, el s-ar fi oferit să o ajute. În ziua teribilei crime, cearta ar fi apărut, din nou potrivit acuzatului, deoarece fata ar fi cerut acest ajutor, chiar și financiar.

Borgia, în sala de judecată, nu a vorbit niciodată despre victimă drept „iubita” sa și nici nu a spus că se temea că ea putea dezvălui soției relația lor. El a repetat doar că „nu știu ce mi s-a întâmplat”, încercând într-un fel să susțină teza raptusului criminal.

Procurorul adjunct Annamaria Picozzi și adjunctul Chiara Capoluongo, care au coordonat ancheta, îl acuză pe Borgia de o listă lungă de infracțiuni: omor voluntară, agravat de premeditare, cruzime, motive banale și de faptul că victima era însărcinată (în patru luni, după cum s-a stabilit la autopsie), avort procurat și ascunderea cadavrului. Acuzații care, în lumina celor mai recente reguli, au împiedicat învinuitul să beneificieze de procedura simplificată și să obțină reduceri de pedeapsă.

Antreprenorul, chiar dacă imediat după crimă continuase să-și ducă viața normală, mergând la bar, la frizer și chiar să depună o documentație la secția de poliție din Partinico, a mărturisit mai târziu.

Pentru a ajunge la el, însă, erau necesare mărturiile mai multor persoane. Unul dintre ei a raportat că a văzut în imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale casei sale, un bărbat în chiloți atacând o femeie.

Un altul, în mediul rural dintre Alcamo și Balestrate, a spus că a văzut o fată urmărită de un bărbat conducând o dubă. Iar duba a fost fatală pentru Borgia: o inscripție pe vehicul, de fapt, i-a adus pe anchetatori la firma sa de proiectare și construcție de piscine.

În instanță, în lacrimi, bărbatul a spus că îi pare rău pentru gestul său și că este conștient de faptul că a distrus două familii. Mama victimei, Ana Maria Di Piazza, a apărut ca parte civilă în proces, cu asistența avocatului Angelo Coppolino.

Ea este cea care crește fiul Anei Maria: „Ceea ce a făcut fiica mea – a explicat ea la Palermo – nu ar fi făcut nici măcar unui animal: pentru ea sunt aici și mai ales pentru nepotul meu. El trebuie să plătească”, a spus mama victimei, potrivit Palermo Today.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
tren bmw

VIDEO Momentul în care un tren spulberă un BMW în care se aflau doi tineri, de Ziua Îndrăgostiţilor

Alertă la Napoli! Variantă nouă a virusului COVID-19, niciodată identificată până acum în Italia