in

Siena, româncă înjunghiată mortal de fostul iubit, un italian de de 55 de ani. ”O persoană foarte harnică, nu se oprea niciodată”

Asasinul, un muncitor de 55 de ani, a urmărit-o și apoi a înjunghiat-o mortal. Cei doi aveau întâlnire cu judecătorul pentru a soluționa problema unei chirii neplătite.

Pe 14 iulie ar fi trebuit să se vadă la tribunal pentru a rezolva chestiunea unei chirii neplătite, însă ea nu a mai ajuns vie la întâlnire. O româncă de 42 de ani, Antoneta Bălan, a fost înjunghiată mortal de fostul iubit, Gaetano Saccone, muncitor de 55 de ani.

Totul s-a întâmplat în noaptea dintre 13 și 14 iulie, într-o casă din Montepulciano, provincia Siena, unde femeia lucra ca îngrijitoare a două doamne în vârstă.

Potrivit carabinierilor, bărbatul a intrat în apartament și, luând un cuțit din bucătărie, și-a urmărit fosta parteneră prin toată casa și în final a înjughiat-o în mod repetat. Femeia, transportată la spital, a murit a doua zi dimineața din cauza rănilor grave suferite.

Carabinierii au reușit să găsească ucigașul în zona sudică din Montepulciano datorită celularului său. După tratative telefonice lungi, bărbatul, originar din Catania, s-a predat la cazarma din Montepulciano.

”Știu că am făcut un dezastru” a spus muncitorul militarilor, în special gândindu-se la fiul de 9 ani avut cu femeia pe care a ucis-o. Carabinierii l-au convins pe bărbat să se predea tocmai insistând pe binele copilului.

Cei doi s-au despărțit de un an, după o lungă conviețuire. Problemele au început când el a încetat să dea banii de chirie proprietarei case, deși partenera sa continua să-și plătească partea. Existând restanțe, proprietara a început să ceară banii femeii, singura dintre cei doi care lucra. Pe 14 iulie ar fi trebuit să se prezinte în fața judecătorului de la tribunalul din Siena pentru a soluționa chestiunea privind chiria neplătită.

Potrivit unei prime reconstituiri, muncitorul, în jurul orei 21.30, ar fi intrat cu violență în locuința celor două bătrâne, care sunt înrudite, făcând-o pe una să cadă la pământ, fără a suferi totuși răni. Apoi s-a îndreptat spre bucătărie pentru a lua un cuțit și a urmărit-o și înjunghiat-o pe fosta iubită: pete de sânge sunt cam peste tot. Potrivit declarațiilor bătrânelor, terorizate, muncitorul s-a oprit numai când a văzut corpul la pământ al femeii. În acel moment, a aruncat cuțitul de bucătărie și a fugit pe fereastră. Numai atunci au ajuns cele două bătrâne la telefon și au dat alarma la 118. Femeia, în stare deosebit de gravă, cu răni la ficat și plămânul drept, a fost dusă la cel mai apropiat spital, Nottola din Montepulciano, și de aici la spitalul din Siena unde a murit.

O vecină a declarat cotidianului Il Giorno: «Acum trei ani Antoneta a lucrat și pentru noi, când am avut nevoie în mod urgent de o îngrijitoare. Îi spuneam ”Anna”, era o persoană amabilă, foarte harnică, nu se oprea niciodată. Asista bătrânii cu pasiune și afecțiune. Știam despre problemele cu partenerul și despre certurile frecvente… Nu mă pot gândi la fiul ei, acel biet copil: e într-o familie socială din Chiusi. Anna îl iubea foarte mult, lucra mult pentru a-i putea garanta o viață demnă».

În această perioadă Antoneta îngrijea simultan două bătrâne. Sora sa se întorsese în România și i-a cerut să o asiste și pe bunicuța care i-a fost încredințată. Antoneta a acceptat fără ezitare, cu generozitatea care o caracteriza. Fericită că-și poate ajuta sora să se poată întoarce acasă. O viață de sacrificii, dedicată în întregime și exclusiv muncii. Însă poate pentru Antoneta acesta era și unica modalitate de a nu se gândi la tensiunile cu Gaetano care fusese iubirea vieții ei.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncele din Sicilia tac de frică. Denunțul unui sindicalist italian de la Cgil

Tenorul Alin Stoica, marele câștigător al premiului ”Luciano Pavarotti” de la Sarzana. Va cânta alături de Domingo si Carreras la Arenele din Verona