in

Student la Litere ȋn România, acuzat de crima la Palermo

Jennifer Ewavaro Eguavo, o nigeriană de 25 de ani, a murit pe 10 februarie. A fost găsită agonizând pe stradă cu gâtul tăiat pe via Calderai, la Palermo. A fost ucisă de prietenul său român, un student la Litere de 26 de ani. Femeia a fost agresată ȋn apartamentul său şi apoi a ieşit ȋn stradă pentru a cere ajutor. A murit ȋn scurt timp la spital. Tanarul, blocat ȋn timp ce tocmai urcase ȋntr-un autocar cu direcţia România, a mărturisit fapta. Potrivit investigatorilor omorul ar fi avut loc ȋn culmea unei discuţii aprinse „din motive financiare”.

Constantin Popovici, de 25 de ani, pleca ȋn România. Urcase deja la bordul autocarului care pleacă o dată pe săptămână de la Palermo la Bucureşti. Poliţiştii l-au arestat cu puţin timp ȋnainte ca şoferul să pornească motorul. Tânărul, ȋnscris la Facultatea de Litere ȋn România, de ceva vreme angajat ȋngrijitor la Palermo, a mărturisit că a ȋnjunghiat-o cu un cuţit pe fată, după o ceartă violentă. Delictul a fost comis ȋn apartamentul ȋn care locuia femeia, pe via Calderai, ȋn centrul istoric din Palermo.

„M-am apărat. Ea era violentă şi de mai multe ori m-a ameninţat şi rănit pe timpul certurilor noastre din motive de gelozie”, a spus Popovici la interogatoriu. „In acea seară era furioasă. A venit acasă. A ȋnchis televizorul, apoi mi-a dat un pumn şi m-a tăiat la mână”.

Apoi Popovici, conform celor declarate poliţiei, a reuşit să dezarmeze femeia. „Nu sunt sigur că era vorba de un cuţit. Era ȋntuneric – a reconstituit tânărul -. Am lovit-o şi apoi am fugit ȋn stradă. Ea m-a urmărit şi urla. Credeam că am ameţit-o, nu că am ucis-o. Nu fugeam ȋn România. De mai mult timp mă gândeam să plec pentru că nu mă mai ȋnţelegeam deloc cu ea”.

Cei doi tineri au ȋnceput o relaţie ȋn iulie anul trecut. ȋncă din primele zile relaţia lor a fost tumultuoasă. Popovici a arătat poliţiei diferite vânătăi şi lipsa unei unghii de la degetul unei mâini. Insă descoperirea faptului că Jennifer se prostitua l-a făcut pe tânăr să decidă ȋncheierea relaţiei, după cum a afirmat de mai multe ori pe timpul interogatoriului

.
„Ea nu vroia să plec. Era foarte geloasă. Era de ajuns să mă uit la o fată la televizor că mă şi ameninţa cu un cuţit – a spus printre lacrimi tânărul arestat -. A mai şi risipit 6.500 de euro pe care ȋi păstram eu ȋntr-o cutie de pantofi din casă”.

La vestea arestării comunitatea nigeriană, ȋmpreună cu preşedinta Vivian Wiwoloku, s-a strâns ȋn faţa casei fetei. „In această poveste urâtă – spune Wiwoloku – cel puţin există un final care a adus dreptate morţii acestei tinere”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ Românul Mr. Popa: sushi master la Roma

Italia: kebabul face concurenta pizzei