in

Italia: kebabul face concurenta pizzei

Kebab, rulouri de primăvară, tacos şi sushi sunt acum feluri atât de populare în Italia, că în 2011, produsele alimentare aşa-numite  etnice au intrat în „coşul Istat”-  acea listă care ȋnregistrează anual majoritatea cheltuielilor de uz casnic.

„Coşul” este compus din aproape o mie patru sute de produse şi servicii. Cheltuielile se bazează pe preţurile medii ale produselor, monitorizate de Institutul Naţional de Statistică, şi astfel se calculează costul de trai şi toate variabilele  care decurg, cum ar fi inflaţia şi ajustările de salariu.

Produsele cuprinse ȋn lista sunt schimbate ȋn decursul anilor şi constituie o modalitate pentru a urmări schimbările în societatea italiană. Un studiu recent realizat de Coldiretti, o asociaţie de agricultori, arată că şaizeci la sută dintre italieni merg la restaurante fast-food care servesc alimente de origine străină, şi, dintre acestea, pe primul loc este kebabul.

Insa, o mare parte a populaţiei are ȋncă suspiciuni cu privire la alimentele etnice, crezând că sunt de calitate inferioară sau că nu sunt conforme cu toate standardele de siguranţă alimentară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Student la Litere ȋn România, acuzat de crima la Palermo

Florin Moldoveanu, cifră de afaceri de £16,5 milioane