in

Terni, cade din copac, riscă să rămână paralizat

Accident de muncă la Calvi dell’Umbria, în provincia Terni. Un muncitor român riscă să rămână paralizat parțial din cauza unei leziuni medulare. Un tăietor de lemne român, de 51 de ani, a fost grav rănit pe 2 noiembrie după ce a căzut dintr-un copac pe care lucra, de la o înălțime de circa patru metri.

Accidentul s-a produs în zona muntelui San Pancrazio, la Calvi dell’Umbria. Potrivit unei reconstituiri, bărbatul, angajat al unei firme locale, a căzut după ce a fost lovit de o ramură mare. Colegii care se aflau la fața locului au dat imediat alarma, sunând la centrala operativă 118. Având în vedere dificila intervenție, operatoarea a solicitat intervenția pompierilor și carabinierilor.

Accidentul s-a produs într-o zonă în care ambulanței îi este greu să ajungă, astfel a plecat imediat o echipă a pompierilor din Terni și s-a cerut și intervenția unui elicopter. Între timp colegii, văzând agravarea stării bărbatului, au decis să-l ducă la bordul unei mașini de teren până la drumul principal, unde era așteptat de ambulanță.

Muncitorul a fost apoi transportat de urgență la spitalul Santa Maria din Terni, unde medicii i-au efectuat toate evaluările clinice pentru un grav traumatism la coloana vertebrală cu suspiciune de leziune medulară.

San Michelle al Tagliamento, cade de pe schelă, lucrător român rănit la spate

Muncitorul, care de ani de zile lucrează ca tăietor de lemne, potrivit celor povestite de doi colegi, a căzut pe spate de la o înălțime de circa patru metri. A încercat să se ridice, dar apoi a leșinat.

Înspăimântați, după ce au înțeles că venirea salvatorilor putea dura având în vedere zona greu accesibilă unde s-a produs accidentul, au decis să-l transporte pe muncitor, cerând instrucțiuni de la operatorii 118 despre cum să-l miște fără a risca să-i provoace alte daune.

La fața locului s-au dus și inspectorii de la Asl care vor trebui să verifice dacă au fost adoptate toate măsurile de siguranță.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

San Michelle al Tagliamento, cade de pe schelă, lucrător român rănit la spate

Leghiști contra lui Chaibi, consilier, fiu de imigranți: „Acel marocan trebuie dizolvat”