in

Leghiști contra lui Chaibi, consilier, fiu de imigranți: „Acel marocan trebuie dizolvat”

Said Chaibi este unul dintre chipurile noului Treviso. Orașul care după 20 de ani sub conducerea Lega Nord i-a spus adio lui Giancarlo Gentilini și a ajuns și în The Guardian pentru decizia de a da cetățenia de onoare fiilor de imigranți, definită de cotidianul britanic „un gest de speranță pentru imigranți”.

Chaibi (foto) are 23 de ani, este fiu de imigranți marocani și a fost ales consilier local pe listele Sel. „Vrem ca orașul nostru să trăiască din nou. Vom îndepărta pentru totdeauna acea ceață verde care pentru prea mult timp ne-a obturat vederea”, a spus la Stranieriinitalia.it după alegerea sa.

Este de înțeles că nu-i vede cu ochi buni pe cei de la Lega Nord. În special pe timpul campaniei electorale, Gentilini și ai săi nu s-au ferit să facă atacuri chiar și foarte dure. La Ostiglia, localitate din provincia Mantova la peste o sută de kilometri de Treviso, au întrecut însă măsura, după cum demonstrează o postare publicată pe pagina de Facebook a filialei locale Lega Nord.

„Negru murdar, întoarce-te la tine acasă”, muzician accidentat, insultat și bătut

După cum semnalează bolggerul Daniele Sensi, totul începe de la un articol semnalat online de un alt militant leghist, Davide Zanetta. Se intitulează „Treviso: Coran și probe de burqa pentru fetițele italiene” și este însoțit de fotografia lui Chaibi, dar în realitate povestește, cu multe distorsiuni, despre un curs de limbă și cultură arabă activat la o școală elementară din orașul venet.

Filiala Lega Nord din Ostiglia a comentat despre consilier: „… acest rahat de marocan trebuie dizovat”. Dedesubt, vreo zece comentarii, dintre care unele tot la fel de terifiante. Potrivit lui Giacomo Consiglio trebuie „să i se taie gâtul așa cum fac ei cu creștinii la ei acasă”, și Mirko Fassa comentează: „o tăietură netă la gât”.

„Roberto Maroni nu mai poate să se prefacă că nu se întâmplă nimic în fața ofenselor adresate lui Said Chaibi, tânăr consilier din Treviso, spre care se îndreaptă întreaga noastră solidaritate. Comentariile lansate pe web din partea militanților de la Lega ne dau fiori și din păcate demonstrează ceea ce am susținut mereu, și adică faptul că Lega Nord nu se poate considera achitată de acuzația de alimentare a urii și rasismului în Italia”, a denunțat Khalid Chaouki, deputat PD.

„Partidul lui Maroni să ia o poziție clară și fără echivoc de condamnare – adaugă Chaouki – și să evite aceste odioase agresiuni verbale care amintesc de perioadele cele mai întunecate ale istoriei Europei. Italia este acum plurală, să accepte acest lucru”.

E.P.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Terni, cade din copac, riscă să rămână paralizat

Olbia, mărturii din infern. „Am crezut că se despică pământul în două”