in

Torino/ Carne de mici cu aditivi periculoşi, 20 de români ajung la spital

Pastă de mici cu sulfiţi peste limitele legii şi nitriţi în doze masive: iată ce au găsit organele de control sanitar ȋn mostrele de carne tocată sechestrată  de poliţia din Torino unui furnizor român.

Ancheta a demarat după ce, ȋn oraş, ȋn ultimele săptămâni, s-au ȋnregistrat 20 de cazuri de toxiinfecţie alimentară, printre care şi 9 copii– toţi cetăţeni români. Persoanele intoxicate s-au prezentat la spital cu aceleaşi simptome: greţuri, vărsături, dureri de cap şi dureri abdominale. Iniţial, medicii au crezut că este vorba despre otrăvire, dar ulterior au făcut legătura ȋntre diferitele fişe medicale şi au descoperit că toţi pacienţii sunt români. Mai mult, toţi consumaseră de puţin timp mici tradiţionali, folosind carnea măcinată cumpărată la piaţa Porta Palazzo din localitate, ȋntr-un mini-market de produse româneşti.

Medicii şi-au dat seama că la originea intoxicării se află consumul de carne tratată cu conservanţi şi antioxidanţi cu mult peste limita impusă de lege. Spre exemplu, folosirea nitriţilor ca aditivi ȋn prepararea de produse de carmangerie este permisă doar pentru alimente conservate- concentraţia maximă permisă fiind de 150 mg pe kg, dar este strict interzisă ȋn pregătirea produselor proaspete. In cazul cărnii de mici folosite de român, concentraţia ȋn carne proaspătă de mici era de 2300 de mg pe kg, de circa 15 ori mai mare decât cantitatea permisă pentru produsele de lungă conservaţie.

Vânzătorul de carne măcinată este cercetat ȋn libertate pentru vânzare de produse nocive sănătăţii şi vătămare corporală. Procuratorul care se ocupă de caz a lansat un apel public, către toţi românii care au cumpărat carnea de mici de la magazinul românului, să nu o consume.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ Bogdan Ota, românul din finala concursului “Norvegienii au talent”

Eugen Terteleac: „La Roma vom semna pactul românilor de pretutindeni”