in

Torino, furau tractoare pentru a le vinde în România, sechestrate vehicule în valoare de un milion de euro

Furau şi revindeau tractoare agricole şi utilaje, concentrându-şi activitatea infracţională în zona metropolitană torineză şi în Ivrea. La final vehiculele furate erau urcate în tiruri şi exportate în România.

Zece persoane (8 români, 2 italieni) au fost arestate la încheierea unei lungi anchete efectuată de echipa de poliţie judiciară de la Poliţia Rutieră din Torino: acuzaţiile sunt de reciclare, tăinuire şi furt calificat. Operaţiunea a fost denumită Tractor.


Anchetele, coordonate de procurorul Sabrina Noce, au permis destructurarea unei bande care, în grupuri compuse din 4 sau 5 hoţi de origine română, intra noaptea pe şantiere, în întreprinderi agricole sau societăţi comerciale specializate în revinderea de utilaje, furând escavatoare şi tractoare. Vehiculele erau apoi ascunse în locuri sigure şi reciclate prin intermediul alterării numărului de şasiu înainte de a fi revândute în România.

Grupul infracţional se folosea de numeroşi tăinuitori care ascundeau vehiculele în hale abandonate sau în garaje, pe terenuri şi la întreprinderi din Torino, Ivrea, Burolo, Corio, La Loggia dar şi la Villanova D’Asti, Saluggia şi Cherasco. În afara arestărilor agenţii poliţiei rutiere au efectuat şi şaisprezece percheziţii şi au pus sub sechestru două tractoare şi un escavator – totul cu o valoare de circa 200.000 de euro.

Investigaţiile, care au durat circa 6 luni, au evoluat datorită interceptărilor telefonice, ambientale, video şi GPS.

Pe timpul investigaţiilor au fost puse sub sechestru alte 38 de vehicule cu o valoare de 800.000 de euro.

Vehiculele, după alterarea numărului de şasiu, erau vândute în mod ilegal în România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Palermo, unchi şi nepot, reţinuţi pentru tentativă de omor

Vernisaj de frumuseţe la San Marino. Eveniment organizat de firma românilor Mihaela şi Liviu Anghel