in

Tragedie într-o familie de români de lângă Verona: și-a lovit cu un ciocan soţia şi cei doi copii în timp ce dormeau, după care s-a sinucis

Ionel Gică Schipor, un sucevean stabilit în Italia din anul 2000, şi-a atacat în timpul nopţii cu un ciocan soţia şi cei doi copii ai săi, în vârstă de 9, respectiv 16 ani, după care, convins că i-a omorât, şi-a luat viaţa. Tragedia a avut loc la începutul săptămânii trecute, în noaptea de luni spre marţi, în localitatea Isola della Scala, provincia Verona.

La Vicovu de Sus, e doliu la casa părinţilor lui Ionel Gică Schipor. Felicia Botnar, mama bărbatului, a povestit pentru Monitorul de Suceava, că vina cea mai mare în această tragedie o au autorităţile italiene şi a mărturisit că fiul ei îşi iubea foarte mult soţia şi pe cei doi copii. „Pe cel mic îl numea sufleţelul lui tăticu. Îmi spunea că e speranţa lui.” a spus Felicia Botnar. „Era bolnav şi avea nevoie de tratament, dar nu ne-a ajutat nimeni”, a mai declarat femeia.


Tragedia a fost prezentată în mai multe publicaţii italiene, care susţin că agresorul, Ionel Gică Schipor (37 de ani), originar din Vicovu de Sus, suferea de afecţiuni psihice de mai multă vreme. Suceveanul era în atenţia angajaţilor serviciilor sociale din localitatea Isola della Scala, provincia Verona, iar săptămâna trecută aceştia au fost informaţi că cei doi copii ai familiei Schipor nu au mai ajuns la şcoală.

Un angajat al primăriei din localitate s-a dus la casa românului şi a rămas şocat când uşa i-a fost deschisă de băiatul cel mare al familiei Schipor, care se târa, plin de sânge şi cu capul zdrobit. Reprezentantul primăriei a sunat imediat carabinierii, care au ajuns la faţa locului şi au constatat că şi mama şi băiatul cel mic sunt în stare gravă, fiind transportaţi cu toţii la spital. Ionel Gică Schipor a fost găsit fără suflare. După ce şi-a lovit familia cu ciocanul şi şi-a lăsat soţia şi copiii într-o baltă de sânge, s-a sinucis, tăindu-şi venele.


„El nu mâncase nimic de două săptămâni şi nici nu a dormit. Doar cafea a băut. Ultima oară când am vorbit cu soţia lui, ne-a spus că stătea rezemat de un perete, îşi bea cafeaua şi o fixa cu privirea” a mai declarat Felicia Botnar, referindu-se la ultimele momente dinaintea tragediei.


Presa italiană susţine că soţia agresorului, Corina Schipor, şi cei doi copii au fost transportaţi la spitalul Borgo Trento, în starea cea mai gravă fiind fiul cel mic, care, în drum spre spital, a făcut două stopuri cardio-respiratorii.

Publicaţiile din Peninsulă mai scriu şi faptul că soţia lui Ionel Gigă Schipor a cerut ajutor autorităţilor, pentru a-şi interna soţul în spital, presimțind parcă că acesta avea să facă un gest extrem. Suceveanul, mai scrie presa italiană, era convins că soţia îl înşela şi că îi droga copiii şi că foştii săi colegi de serviciu erau împotriva lui.

foto: Facebook

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

De la Eataly la Eat Alì, ideea genială a lui Asad din Torino

Iohannis vorbeşte despre demiterea ambasadorilor în primul interviu acordat după preluarea mandatului de preşedinte