in

Iohannis vorbeşte despre demiterea ambasadorilor în primul interviu acordat după preluarea mandatului de preşedinte

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că în acest moment se face o analiză a votului din diaspora şi că în urma acesteia, unii ambasadori din ţările unde românii au fost umiliţi la vot ar putea fi rechemaţi de la post.

În interviul acordat postului de televiziune din Sibiu „Turnul Sfatului TV”, Iohannis a fost întrebat dacă va rechema vreun ambasador de la post ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în diapora.

Iohannis cere retragerea ambasadorilor și consulilor din statele unde românii au fost umiliți la cozi

«S-ar putea tehnic face așa ceva, este nevoie însă de o analiză mai profundă. Pregătirile au fost parțial inadecvate, pur și simplu, cu toate că se pare că unii ambasadori au atras atenția că sunt insuficiente secții de votare, iar în secțiile de votare sunt insuficiente cabine de vot. Aceste lucruri, dacă s-ar fi dorit, s-ar fi putut remedia.”

Potrivit Constituţiei, preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici.

Votul din Diaspora a generat un val de emoţie la alegerile din 16 noiembrie, care l-a ajutat pe Klaus Iohannis să câştige alegerile prezidenţiale.


Dana Constantinescu, comparată cu Ana Pauker – comportamentul stalinist al Ambasadoarei de la Roma

Ambasadoarea de la Roma, despre românii bătuţi la vot: «Am cerut autorităţilor italiene să dea dovadă de maximă reţinere»

Răzvan Corneţeanu (Reporter Virtual): «În rândul ambasadorilor nominalizaţi ca “ambasadorii ruşinii”, doamna Constantinescu ocupa loc fruntaş»

Dan Popa, Radio Romania-Italia: „Ambasadorii ar trebui să demisioneze”

Chef la Ambasadă fără Gazeta Românească, publicație supusă sancțiunilor ambasadoarei

Replica Ambasadei: „Nu există membri ai comunităţii româneşti din Italia care sunt mai români decât alţii”

Ambasadoarea de la Roma, SANTA SUBITO!

Scrisoare către cei doi preşedinţi ai României: „Cerem demiterea Ambasadoarei României în Italia, Dana Constantinescu”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedie într-o familie de români de lângă Verona: și-a lovit cu un ciocan soţia şi cei doi copii în timp ce dormeau, după care s-a sinucis

Se înmulţesc atacurile la adresa diasporei: de la „Îsi aroga dreptul de a face revoluţie de la distanţă” pînă la „Hai sictir!”