Menu
in

Tragedie la Cesena, copil român de 13 ani, strivit de stivuitor, îl conducea fără ca părinții să știe

Tragedie la Cesena, copil român de 13 ani, strivit de un stivuitor pe care îl conducea fără ca părinții să știe.

Un mic cearșaf alb pe iarbă acoperă corpul băiatului de 13 ani. Lângă el se află stivuitorul, înclinat într-o parte, sub care a fost strivit băiețelul. O tragedie, neașteptată și brutală, care a spulberat viața unei întregi familii.

Ieri, în jurul orei 13.00, într-o zi caldă, sufocantă și însorită, băiețelul s-a urcat la volanul acelui vehicul. Știa că nu trebuie să-l atingă, era conștient de asta. Nu este un joc. Un motostivuitor nu este un vehicul pe care un copil (pentru că la 13 ani ești încă un copil) îl poate conduce, scriu jurnaliștii de la Il Resto del Carlino.

La Sant’Andrea in Bagnolo in Cesenate, nu departe de granița cu Ravenna, băiețelul de origine română, Anselmo David, a urcat singur pe stivuitorul aparținând fermei familiei. O fermă de fructe și legume în zona rurală verde din Cesena.

Florența, român decedat la locul de muncă, strivit de tractor sub privirile fratelui său

Tragedie la Cesena, copil român de 13 ani, strivit de stivuitor

Mama lui pregătea prânzul în acel moment, în clădirea de lângă fermă. Un prânz pe care, desigur, nimeni nu l-a consumat apoi. Durerea celor rămași în urmă este imensă. David își părăsește în disperare totală cei doi frați, mai mari cu câțiva ani, suficient de mari pentru a percepe cât de șubredă poate fi existența, mama sa româncă și tatăl său din Cesena.

Ieri dimineață, în prima zi de vacanță. Școala s-a terminat sâmbătă și ceea ce poate face un băiat de treisprezece ani, în prima zi de vacanță, este să savureze, cu inima ușoară, toată libertatea pe care o oferă vara.

Zilele trec încet vara, te trezești târziu, mama te cheamă, chiar prea devreme, la micul dejun. Dar unul ar vrea să stea în pat și să doarmă, iar apoi să se hotărască brusc să se trezească și să alerge pe pajiști să se joace.

Cineva vrea să se distreze, la treisprezece ani, și are tot dreptul să o facă. Primul gând de sărbători nu este micul dejun. Nu la treisprezece ani. Primul gând este distractiv. Așa trebuia să fie, o zi de distracție. Dar un nenorocit de accident, nu știm de ce, nu știm cum (și e al naibii de inutil să aflăm acum detaliile), închide tragic cortina peste ceea ce ar fi putut fi o vară plină de amintiri frumoase.

Copilul conducea singur acel stivuitor, în zona din afara fermei

Scena se schimbă radical la ora prânzului. Totul se transformă în tragedie exact în momentul în care un suflet nevinovat este răpit pentru totdeauna. Copilul conducea singur acel stivuitor, în zona din afara fermei.

Se pare că se deplasa cu mașina pe un mic drum cu pietriș. Doar câțiva metri mai jos pe acel mic drum și vehiculul se apropie de șanț. Poate că David nu a știut să o manevreze bine. Poate că o condusese din nou, poate pe ascuns de părinții săi, pentru că la treisprezece ani nu te gândești prea mult la pericole. La treisprezece ani se acționează și uneori nu se ascultă recomandările părinților.

Brusc, stivuitorul iese de pe șosea, se răstoarnă, din cauza acelui șanț blestemat. Nu se răstoarnă complet, ci doar se înclină într-o parte, cât să ajungă ca trupul bietului băiat să fie strivit dedesubt. Fără viață. Familia și-a dat seama imediat ce s-a întâmplat, a izbucnit în lacrimi și a cerut disperată ajutor. Dar nu au putut face nimic.

Polițiștii din Cesena, cinci unități ale pompierilor din Forlì-Cesena și serviciile de urgență 118 s-au deplasat imediat la fața locului, dar nu au putut decât să confirme decesul copilului. La fața locului s-au deplasat și medicul legist, criminaliștii și Inspecția Muncii.

În ciuda faptului că nu a fost vorba de un accident de muncă, pe lângă investigațiile poliției, au început investigațiile Inspectoratului Muncii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 11 In medie: 4]
Exit mobile version