in

Tragedie lângă Bergamo: Ana, 13 ani, înecată în raul Adda

Ana Tatu, de 13 ani, din Cassano d’Adda, de naționalitate română, duminică 7 iulie și-a găsit sfârșitul în apele râului Adda, la Fara Gera, în provincia Bergamo. Adolescenta, împreună cu două amice, Elena și Camelia, de 12 și 16 ani, și acestea românce, au încercat să traverseze râul pe pietre, la dig Pora Cŕ. Fata a alunecat și a fost târâtă de curenți, în timp ce prietenele ei au reușit să se prindă de pietre.

Au reușit să se salveze datorită intervenției unui italian, Alessando Dozio, din Treviglio, și a unui cetățean român, Florin Coman, care imediat s-au aruncat în râul Adda. Ei au fost ajutați și de un canotor. „Din păcate nu am reușit să o salvez pe Ana”, a spus Coman.

„Imediat ce am ajuns la una dintre cele două tinere, ea m-a prins de gât. I-am spus să stea liniștită și să respire. Apoi am auzit-o pe cealaltă fată, care era prinsă de o piatră, cerând ajutor. M-am întors către ea și i-am explicat să nu se miște de acolo și să nu-și facă griji că vom merge să o salvăm”.

Dozio a intervenit imediat ce și-a dat seama că Florin Coman se chinuia să aducă la mal una dintre fete. „M-am aruncat – își amintește bergamascul – și mi-a fost dată fata care, terorizată, m-a prins de mâini cu toate forțele ei. I-am spus să nu se agite, altfel nu voi reuși să mă mișc. Era disperată și continua să ceară ajutor„.

La fața locului au intervenit trei echipe ale pompierilor. Scafandrii și voluntarii de la Protecția Civilă au cutreierat îndelung apele, ajutați la căutare de carabinieri și de un elicopter. Corpul rămăsese prins într-o gaură – sifon în jargon tehnic – adâncă de circa doi metri, unde curenții sunt foarte puternici. Recuperarea a fost foarte dificilă.

Salvatorii, pentru a mișca corpul blocat sub apă, au folosit vâsle.

Un unchi al fetei, disperat, s-a aruncat în apă dar a fost imediat scos pentru a se evita o a doua tragedie. Corpul a fost recuperat la 2.30 noaptea. Vestea tragediei a sosit ca un fulger pe cerul senin din Cassano, unde Ana Tatu trăia cu părinții. O familiei foarte rezervată, care s-a integrat în comunitatea locală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Moldova, cea mai săracă regiune a României

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, condamnat la 5 ani de închisoare