in

Tragedie în tunelul dintre Italia și Austria. Un român a fost ucis la locul de muncă de camionul pe care îl conducea

Accidentul mortal a avut loc pe partea austriacă a șantierului pentru construirea tunelului Brenner.

O defecțiune tehnică a unui camion a dus la un accident tragic sâmbătă, 14 octombrie, în zona de acces Ahrental a tunelul Brenner din Alpi. Șoferul camionului, un român de 43 de ani, a murit în urma rănilor grave suferite. Parchetul din Innsbruck a solicitat expertiza tehnică a vehiculului.

Conform poliției, românul conducea un camion cu 30 de tone cu stâlpi din beton. La aproximativ un kilometru și jumătate de la intrarea în tunel, motorul s-a blocat când camionului se afla într-o pantă cu înclinare de aproape 10%, moment în care românul a sărit sau a fost aruncat în exterior. Ca urmare, vehiculul, care nu mai putea fi frânat, l-a strivit pe șofer și apoi s-a lovit de zidul tunelului.

În urma accidentului, șoferul a suferit răni grave. Camionul și-a continuat drumul pe pantă încă aproape 500 de metri fără ca nimeni să-l poată opri. Românul lucra pentru un subcontractor al BBT, firma care construiește tunelul, încă de la demararea lucrărilor.

Colegii de muncă ai românului, care se pregăteau să iasă din schimb, au văzut accidentul. ”Angajații au fost norocoși că vehiculul s-a oprit la timp”, a spus directorul executiv al BBT.

Au fost imediat anunțate echipele de salvare care au ajuns după câteva minute. Din păcate, pentru român ajutorul a venit prea târziu.

Tunelul aflat în construcție, urmează a fi finalizat în 2025 și face legătura între Innsbruck, Austria, și Fortezza, Italia. Lungimea sa este de 55 de kilometri.

Este vorba de primul accident mortal de la începutul lucrărilor de realizare a tunelului Brenner în 2007.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, asociațiile românești s-au unit! S-a format Federația Organizațiilor Româneşti din Italia – F.O.R.I. ”Unește și nu dezbina, construiește și nu distruge!”

Parlamentul organizează în luna decembrie O ÎNTÂLNIRE A ASOCIAȚIILOR din străinătate: ”Atelier legislativ axat pe problematica diasporei”