in

Traian Băsescu a semnat rechemarea în ţară a ambasadorului Răzvan Rusu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, rechemarea în ţară a ambasadorului român în Italia, Răzvan Rusu, se arată într-un comunicat oficial emis de Administraţia Prezidenţială. Pe 12 decembrie, preşedintele Băsescu, în cadrul unei vizite de lucru în Turcia, s-a declarat nesatisfăcut de activitatea diplomatului de la Roma.

Mandatul lui Răzvan Rusu, început pe 5 decembrie 2007, expira exact pe 20 decembrie, data la care peşedintele Băsescu a semnat decretul privind “rechemarea domnului Răzvan-Victor Rusu din ,calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Italiană, în Republica Malta şi în Republica San Marino”.

Traian Băsescu l-a criticat dur pe Răzvan Rusu pentru că nu a participat la un spectacol organizat de Asociaţia Românilor din Italia, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Şeful statului a povestit ce anume l-a deranjat: "în urmă cu câteva minute, am urmărit (la ProTv Internaţional, n.r.) un material despre o manifestare organizată la Roma cu prilejul Zilei Naţionale a României, la care au participat 7.000 de români, iar ambasadorul României în Italia nu a fost prezent. E foarte uşor să fii un mai bun ambasador decât ambasadorii noştri”.

El a menţionat că ambasadorul României în Italia nu a fost prezent la acel spectacol, dar în schimb a fost prezent primarul Romei, care a mulţumit românilor.

"Nu ştiam cum să mă manifest şi mi-aţi dat ocazia s-o fac, să-mi manifest aici public dezaprobarea pentru comportamentul ambasadorului nostru de la Roma. Sper să ajungă acasă foarte repede, să-l prindă sărbătorile în sânul familiei"

O delegaţie de români participă la Audienţa Generală de la Vatican

Scrisoarea Pastorală de Crăciun a P.S. Siluan