in

Transportator român, amendat în Sardinia cu 60.000 de euro pentru că avea în pachete antibiotice și țigări

Șoferul unui microbuz românesc, oprit la control de Garda de Finanțe din Olbia, Sardinia, a fost amendat cu peste 60.000 de euro pentru că în pachetele pe care le transporta erau cantități destul de mari de antibiotice pentru uz veterinar și țigări.

Microbuzul, care tocmai sosise cu o navă în portul Isola Bianca din Olbia, venea de la Livorno și în afară de pachete transporta și persoane.

În momentul în care ieșea din port, a fost oprit de un echipaj a Gărzii de Finanțe. Militarilor le-a atras însă atenția câteva pachete destul de voluminoase, declarate ca fiind ale pasagerilor pe care îi transporta. Pachetele aveau sigiliu pe ele, ceea ce nu părea necesar dacă ar fi conținut doar efecte personale.

Când au deschis un pachet au descoperit că acesta conținea numeroase flacoane cu medicamente, care ulterior s-au dovedit a fi antibiotice pentru uz veterinar, fără a avea vreun document care să ateste proveniența sau destinatarul. De asemenea, șoferul nu a putut să pună la dispoziția organelor de control niciun document de transport pentru medicamente.

Microbuzul a fost dus la sediul Gărzii Financiare unde a fost supus unui control total, descoperindu-se în total 84 de flacoane de antibiotice, destinate unor ferme situate în partea de nord a insulei.

Militarii au mai descoperit și peste 200 de pachete de țigări de contrabandă, cărora le lipseau însemnele fiscului.

Toată marfa a fost sechestrată, împreună cu microbuzul. Șoferul (T.C.C., în vârstă de 34 de ani) a fost denunțat și pus la dispoziția legii pentru controale ulterioare, aplicându-i-se o amendă de 62.000 de euro.


Transportatori români fără autorizație, blocați pe autostradă la Mestre. Amenzi uriașe și mașini confiscate

Coșmarul transportatorilor din Italia continuă: microbuz pus sub sechestru la Padova iar pachetele abandonate în mijlocul drumului

Ferrara, transportator român oferă carabinierilor 100 de euro pentru a evita o amendă: arestat pe loc

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lansare de carte şi expoziție de pictură la Roma ale artistei Viorica Petroff-Cuciurean

Cine ar fi crezut? Salvini ordonă evacuarea caselor ocupate ilegal la Roma, cei mai mulți ocupanți sunt români