in

Un fulger a ucis doi bicicliști în apropiere de Torino, una dintre victime este proprietarul faimoasei firme Balocco

Știri Italia: Un fulger a ucis vineri după-amiază doi bicicliști italieni care se plimbau cu bicicleta în munții de la nord de Torino. Una dintre victime este Alberto Balocco, în vârstă de 53 de ani, proprietar al renumitei companii italiene de dulciuri Balocco, și un prieten de 55 de ani din Torino care locuia în Luxemburg, au declarat autoritățile, potrivit corriere.it.

Drumul care duce la Pragelato este o destinație preferată pentru motocicliști, dar pentru Balocco și Vigo a fost fatal. ”Suntem șocați – a comentat președintele Regiunii Piemont, Alberto Cirio – de această tragedie bruscă care lovește un prieten, un antreprenor care este un simbol al pământului nostru, care a adus Piemontul în case din întreaga lume. O îmbrățișare foarte puternică față de familia lui și de toți cei dragi”. 

Mesaje de condoleanțe pentru Balocco, căsătorit cu Susy și tată a trei copii, Diletta, Matteo și Gabriel, au sosit din toată lumea politică și de la Confindustria : ”Un campion al antreprenoriatului. Moartea subită a lui Alberto Balocco ne lasă consternați”.

Citiți și: Tânără de 25 de ani a murit fulgerător în timp ce se distra într-un club din Latina. ”Nu a fost nici drogată, nici beată”

Un fulger i-a ucis vineri după-amiază pe cei doi bicicliști

O plimbare la peste 2.000 de metri altitudine de-a lungul unei piste de pământ, de la Val di Susa la Val Chisone. Care s-a terminat cu o tragedie. 

Era doar după ora 13 când a început să plouă cu gheață. Balocco și Vigo s-au oprit și și-au pus jachetele rezistente la vânt. Poate că s-au gândit să caute adăpost în refugiul Casa Assietta din apropiere, la două sute de metri de vârf. Nu au ajuns la timp. Fulgerele, atrase poate de bicicletele din fibră de carbon, i-au lovit din plin, ucigându-i instantaneu.

Cadavrele zăceau la câțiva pași unul de celălalt, la o curbă a drumului. Un automobilist care trecea prin zonă și care a văzut cadavrele a alertat poliția. O echipă de medici care a ajuns la fața locului la bordul unui elicopter a încercat resuscitarea cardiovasculară a celor doi bicicliști, dar fără succes.

Procuratura din Torino a deschis o anchetă.

Compania Balocco

Compania Balocco este cunoscută pentru producția de ”panettone”, un cozonac de Crăciun tipic italian. Are sediul în Fossano, în Piemont. La 2 iulie, tatăl lui Alberto Balocco și președinte de onoare al companiei, Aldo Balocco, a murit la vârsta de 91 de ani.

În a doua jumătate a secolului XX, el a transformat compania de cofetărie fondată de tatăl său Francesco Antonio în 1927 într-un grup puternic. Acesta are 500 de angajați și o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro în 2021.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]

Prețul peleților s-a dublat în Italia, un sac de 15 kg a ajuns la 10 euro. „Prea mare cererea”

Româncă sechestrată la Vicenza

Vicenza, româncă sechestrată de amantul respins, nu o lăsa nici să bea apă sau să meargă la baie