in

Italia, un român de 42 de ani și-a stropit partenera cu alcool și i-a dat foc, condamnat la 12 ani de închisoare

Un român de 42 de ani din Italia și-a stropit partenera cu alcool și i-a dat foc în mai 2021. Acum, a fost condamnat la 12 ani de închisoare în primă instanță pentru tentativă de omor.

Aceasta a fost decizia pronunțată de completul de judecători de la Tribunalul din Pavia după doar 40 de minute de cameră de consiliu: o sentință care, așa cum a anunțat apărarea inculpatului Marian Codîrleanu, va fi atacată cu apel, scrie ilgiornale.it.

Citiți și: O italiancă și-a ieșit din minți când iubitul român a anunțat-o că vrea să se despartă de ea, arestată după ce a agresat inclusiv polițiștii

Un român de 42 de ani și-a stropit partenera cu alcool și i-a dat foc

Faptele datează din noaptea de 14 mai 2021, când, la finalul atacului, partenera de atunci a bărbatului, o femeie de naționalitate italiană, a fost grav rănită. Când salvatorii au ajuns la casa din Giovenzano, un cătun din comuna Vellezzo Bellini, victima avea arsuri de gradul doi și trei pe 50 la sută din corp.

Înainte de a-și pierde cunoștința, femeia le-a dezvăluit operatorilor de la 118 că se afla în a doua lună de sarcină. Un element care, dacă ar fi fost confirmat, ar fi agravat și mai mult situația juridică a inculpatului, dar care, cu toate acestea, nu a fost confirmat în timpul investigațiilor spitalicești. Carabinierii companiei din Pavia au pus apoi cătușele la încheieturile românului, arestându-l pe acesta sub acuzația de tentativă de omor.

Potrivit reconstituirilor făcute de anchetatori, inclusiv în timpul procesului, Marian Codîrleanu avea o relație amoroasă cu victima de cel puțin trei luni la momentul incidentului. În toiul unei discuții aprinse, bărbatul de 42 de ani ar fi lăsat-o mai întâi inconștientă pe femeie lovind-o cu o sticlă de sticlă, apoi a turnat alcool peste ea înainte de a-i da foc cu o brichetă.

Femeia va purta pe viață urmele rănilor

În fața instanței a depus mărturie însăși victima, care a fost nevoită să se supună la numeroase operații estetice în încercarea de a limita pagubele provocate de arsuri: în ciuda numeroaselor operații deja efectuate și a celor care ar putea urma, femeia de 42 de ani va purta însă pe viață urmele acestor răni.

Printre probele prezentate de procuratură se numără și înregistrarea video realizată de unul dintre salvatori în timpul primelor etape ale operațiunii din casa din Giovenzano. Cu o voce slabă și îndurerată, femeia îl indică în mod clar pe partenerul ei ca fiind responsabil: „A făcut-o cu o brichetă”.

În timpul ultimei audieri, acuzarea a cerut o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru inculpat, care a fost redusă ulterior la 12 ani după întâlnirea în camera de consiliu a juraților. Avocatul care apără interesele lui Marian Codîrleanu este gata să facă apel la sentință.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Păstrezi brânzeturile în folie de plastic? Ai greșit mereu: de ce nu este recomandat

Hoții români distrug mașina carabinierilor

Doi hoți români au distrus mașina carabinierilor în timp ce încercau să fugă după un furt