in

Val de atentate incendiare: maşinile românilor, în vizor

Au fost intenţionate incendiile care în noaptea de 13 noiembrie au distrus două maşini ce aparţin unor români, parcate în centrul istoric din Linguaglossa (Catania). Cele două incendii s-au produs la distanţă de câteva minute unul de celălalt.

Prima maşină incendiată, la scurt timp după miezul nopţii – un Ford Fiesta cu numere româneşti – era parcată la mică distanţă de detaşamentul pompierilor. Doi pompieri în afara serviciului încă prezenţi la cazarmă, avertizaţi de proprietarul maşinii, au intervenit cu extinctoare. Maşina a suferit daune la compartimentul motorului.

Celălat incendiu – care s-a produs la un sfert de oră după primul – a afectat un Ford Focus cu numere italiene. Acest ultim incendiu a fost stins cu promptitudine de pompierii din Randazzo.

O altă maşină a unui român a fost incendiată în noaptea de 14 noiembrie, pe un câmp de la periferia sud a oraşului Verona. Nişte necunoscuţi au dat foc unui autoturism care era parcat pe câmp. Autoturismul, un Fiat Stilo din proprietatea unui român, era parcată la Genovesa. Flăcările au distrus- o complet. La faţa locului au intervenit, în afara pompierilor, carabinierii care au demarat cercetări pentru a ajunge la autorii gestului şi la posibilul mobil.

Pe 8 noiembrie, maşina unei românce a luat foc la Vicenza, şi cu certitudine nu a luat foc din cauza unei defecţiuni. Cineva, în plină noapte, a stropit-o cu lichid inflamabil şi i-a dat foc. Când au sosit pompierii, maşina Seat Ibiza era cuprinsă de flăcări. Maşina a fost complet distrusă şi acum sunt în curs anchete ale poliţiei. Maşina Seat este înregistrată pe numele unei tinere românce care a sosit în Italia acum două luni şi jumătate.

Maşina este a sa, dar fata nu are permis de conducere. Cu siguranţă nici ea nici amica cu care trăieşte nu au folosit-o niciodată în tot acest timp. A fost mereu parcată în acelaşi loc şi nu este exclus ca prezenţa sa să fi enervat vreun rezident. Cineva, iritat să vadă în mod constant ocupată parcarea, se poate să fi decis să treacă la maniere mai dure, scrie Il Giornale di Vicenza.

Nu este unica pistă urmărită de Echipa mobilă. Conaţionala cu care trăieşte tânăra este cunoscută forţelor de ordine pentru că se prostituează în oraş. Se poate ca cineva să fi avut chestiuni nerezolvate cu ea şi poate a decis să se răzbune.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sorin Gârmacea, afacere cu termopane în Italia: “Mai bine ca aici nu-i”

A tras de nouă ori de la fereastră asupra unui hoţ român