in

Veneția, 17 falși surdo-muți, toți români, reținuți și amendați, acuzați că înșelau turiști, iată ce metode foloseau

Veneția, 17 falși surdo-muți, toți români, reținuți și amendați, acuzați că înșelau turiști, iată ce metode foloseau.

Poliția locală din Caorle, Veneția, a oprit 17 falși surdo-muți acuzați că au înșelat cetățeni și turiști, profitând de generozitatea acestora pentru a le cere bani pentru construirea unui centru internațional fictiv dedicat asistenței copiilor surzi, cu dizabilități și săraci.

Pentru ca înșelătoria să fie mai credibilă, escrocii se dădeau drept membri ai asociației „Handicap International”, scrie Venezia Today.

Pentru a disimula înșelătoria, falșii surdo-muți prezentau trecătorilor formulare scrise în italiană și germană, pe care aceștia trebuiau să le completeze și să le semneze, adesea folosind pixuri cu cerneală simpatică, astfel încât urmele înșelăciunii să dispară.

Veneția, reținuți 17 falși surdo-muți, toți români

În ultimele săptămâni, polițiștii au întocmit 12 procese-verbale de constatare a contravenției la regulamentul municipal de poliție și siguranță urbană (interzicerea semnăturii și a colectării de fonduri), care prevăd o amendă de 50 de euro, și au confiscat bani și materiale aflate în posesia escrocilor.

Șaptesprezece falși surdo-muți au fost opriți, identificați și fotografiați de către polițiștii locali, care s-au dovedit a fi toți de naționalitate română.

Falșii surdo-muți au fost supuși, de asemenea, unei interdicții urbane cu obligația de a părăsi orașul și de a nu se întoarce timp de 48 de ore. Trei falși surdo-muți au fost reclamați la autoritățile judiciare pentru cerșetorie.

Pentru ca represiunea și prevenirea acestui tip de înșelăciune să fie mai eficiente, este însă necesară colaborarea victimelor înșelăciunii, după cum a explicat Comandamentul Poliției Locale din Caorle.

”Acesta este un fenomen infracțional care, din păcate, nu este ușor de eradicat”, a explicat primarul din Caorle, Marco Sarto, ”însă îl combatem cu toate resursele pe care le avem la dispoziție.”

”Vreau să lansez un apel către locuitori și turiști: nu vă lăsați abordați și raportați întotdeauna prezența acestor persoane la poliția locală sau la carabinieri. Este esențial să se depună o plângere împotriva acestei infracțiuni”, a transmis edilul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Doi români se afirmă în politica siciliană: „O activitate vastă și multă experiență”

romani arestati cagliari

Români arestați la Cagliari, agresau turiștii pretinzând că li s-a furat telefonul, poliția a descoperit însă altă escrocherie