Menu
in

Veneția, româncă salvată în ultima clipă, voia să se arunce de pe un pod: ”Vreau să sar, dă-mi drumul”

Veneția, româncă salvată în ultima clipă, voia să se arunce de pe un pod: ”Vreau să sar, dă-mi drumul”.

Ea era pe punctul de a face un gest extrem, aruncându-se de pe podul Ponte della Vittoria, care leagă comunele Musile di Piave și San Donà di Piave ( din provincia Veneția, regiunea Veneto) traversând râul Piave, când a fost oprită la timp de un șofer de autobuz, scrie ilgazzettino.it.

S-a întâmplat în prima parte a după-amiezii de ieri, 9 mai 2022. A intervenit Antonio Portale, în vârstă de 50 de ani, rezident în San Donà Piave și angajat al ATVO din 2000 ca șofer.

Femeia care urma să comită actul de nebunie este o femeie de 46 de ani, originară din România, dar care locuiește de ani buni în zonă, ea aflându-se acum la spitalul din oraș pentru observație. Era ora 13.30 când s-a întâmplat incidentul.

Accident grav lângă Roma: româncă de 23 de ani dusă cu elicopterul la spital, s-a izbit cu mașina de un copac

Veneția, româncă salvată în ultima clipă

„Ajungeam la San Donà dinspre Veneția – își amintește șoferul – cu autobuzul care urma să continue apoi spre Caorle. La bord se aflau doar doi pasageri, un bărbat și o femeie. Ajunsesem deja la jumătatea podului Ponte della Vittoria când am văzut că mașina din fața mea, un Ford Focus de model vechi, s-a oprit brusc.

La început am crezut că, din moment ce venea un alt autobuz din sens opus, femeia care conducea autobuzul s-a panicat și s-a temut că nu va reuși să treacă. Dar apoi a coborât și s-a clătinat spre balustradă.

Am văzut că nu se simțea bine, așa că un pasager mi-a spus: Cred că această femeie se va arunca de pe pod.

Am continuat să o urmăresc cu privirea, și mai atent, și, de fapt, a ajuns la balustradă, s-a descălțat și a început să se cațere pe balustradă. În acel moment, fără să mă gândesc de două ori, cu motorul autobuzului încă pornit, am deschis ușile și m-am repezit la ea și am apucat-o strâns.

Îmi tot spunea: vreau să sar, vreau să sar, dă-mi drumul. Pasagerul a venit și el să mă ajute, iar colegul meu din celălalt vehicul, Tommaso Biasion, a venit în întâmpinarea mea și a informat poliția. Între timp, am continuat să o facem să vorbească; ne-a spus că și-a pierdut locul de muncă și că vrea să termine cu totul.”, a povestit șoferul erou.

”Ceea ce am făcut eu, ar fi făcut oricine”

După aproximativ zece minute, a sosit o patrulă de carabinieri și o ambulanță. După ce a fost liniștită, femeia a fost dusă la camera de urgență a spitalului San Donà. Traficul a fost puternic îngreunat.

”Ceea ce am făcut eu, ar fi făcut oricine. Acasă mi-au spus că sunt mândri de mine”, a mai spus el.

Acesta este al doilea episod în câteva zile. Sâmbătă, un alt șofer, Maurizio Benvenuto, a venit în ajutorul unei mame și al fiicei sale de 6 ani, care erau blocate într-o mașină implicată într-un accident la Villanova di Fossalta di Portogruaro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Exit mobile version