in

Venezia, român beat la volan, a ucis o femeie: liber după 2 ani

Piratul străzii Ștefan Alin Mărăcine ar putea să se reîntoarcă curând în libertate. Judecătorii de la a doua secție a Curții de Apel din Venezia i-au redus în mod sensibil condamnarea din primă instanță pentru omor din culpă, vătămare curporală din culpă, neacordarea primului ajutor și conducere în stare de ebrietate.

De la cei 5 ani și jumătate pronunțați de primul verdict s-a trecut la 4 ani în apel. Tânărul întreprinzător român de 29 de ani va putea părăsi curând arestul la domiciliu în locuința sa din Piazzola și obține încredințarea în provă către serviciile sociale.

În 22 noiembrie 2015, la o intersecţie din Piazzola sul Brenta, provincia Padova, se afla beat la volan mașinii sale Mercedes, cu o rată de alcoolemie de 1,71 grame de alcool la litrul de sânge. Mărăcine a lovit cu viteză maximă două mașini provocând moartea Marinei Marchioron, de 44 de ani, din Gazzo Padovano, rănirea fiului de 4 ani și a soțului Nicola Loreggian, de 46 de ani, și a preotului bisericii din Mortise, Bruno Piccolo. Tânărul român era un fel de pericol public pe străzi. Înainte de impactul mortal îi fusese suspendat permisul de trei ori. După impact, Mărăcine nu a cerut niciodată scuze familiei Marinei Marchioron.

Maşina la bordul căreia se afla familia, un Ford Focus, era oprită la intersecţie în aşteptarea de a vira la stânga, când a fost tamponată în mod violent de Mercedesul Cls Coupè care circula cu viteză mare, condus de un român beat.

Izbitura a aruncat maşina Focus într-un Opel Corsa condus de un preot padovan.

Maşina Mercedes, în schimb, s-a răsturnat ajungând în şanț. Şoferul a ieşit din maşină şi a fugit pe jos fără a acorda ajutor, în timp ce familia din Gazzo a rămas captivă printre fiarele maşinii şi a fost necesară intervenţia pompierilor din Cittadella şi Padova. Însă pentru Marina Marchioron nu a mai fost nimic de făcut, practic femeia a murit pe loc.

Imediat a început căutarea fugarului de către carabinieri, care l-au găsit apoi, capturându-l, la Serviciul de Urgenţă a spitalului din Cittadelle, o oră mai târziu, când s-a prezentat pentru a fi tratat.

 

Povestea tragediei și a ticăloșiei: Român mort pe șantier și aruncat la gunoi, condamnați doi italieni

Cinste lui! Român erou la Roma: și-a riscat viața blocând un hoț periculos – VIDEO