in

Bologna, venit de cetățenie ilegal, peste 140 de români denunțați. Georgia Meloni explodează

Ieri, 25 august, forțele de ordine au denunțat, la Bologna Ozzano Emilia (Bologna), 115 români cu vârste cuprinse între 18 și 66 de ani (dintre care unii au fost în Italia o singură dată) și un brazilian de 32 de ani.

Au primit nejustificat venit de cetățenie (reddito di cittadinanza) în total de 300 de mii de euro.

Astăzi, 26 august, un nou lot de 27 de români a ajuns în prim plan, tot în provincia Bologna: 16 bărbați și 11 femei, care au pereceput ilegal 48.000 de euro.

Georgia Meloni, șefa partidului Fratelli d’Italia, a explodat: „O insultă pentru italieni cinstiți”

Descoperire la Ozzano Emilia

Descoperirea a fost făcută de carabinierii din Ozzano Emilia, în timpul unei investigații efectuate în colaborare cu militarii Inspectoratului de Muncă din Bologna. Carabinierii au verificat corectitudinea declarațiilor făcute de cei care au cerut venit de cetățenie.

Venitul de cetățenie (reddito di cittadinanza) intră în vigoare de la 1 aprilie 2019, vor beneficia și românii

Pentru a-l obține, subiecții au declarat o serie de falsuri către INPS, inclusiv faptul că nu au mașini cu o capacitate a motorului mai mare de 1.600 cmc și că au reședința în Italia de peste zece ani.

Și asta deși unii dintre ei nu au locuit niciodată în Italia, ci veniseră doar să activeze ajutorul de stat, să-l obțină și să se întoarcă în România.

Persoanele semnalate au fost raportate autorităților competente care vor iniția procedurile necesare pentru recuperarea sumei totale de 300 de mii de euro primite ilegal.

Au primit în mod nejustificat 44.000 de euro ca venit de cetățenie, șase români denunțați la Casale Monferrato

Încă 27 de români

Astăzi au fost denunțați încă 27 de români, 16 bărbați și 11 femei, cu vârste cuprinse între 20 și 62 de ani. Aceștia sunt acuzați că au primit ilegal 47.900 de euro, potrivit Il Resto del Carlino.

Ancheta, condusă de Carabinierii din Pianoro, s-a născut dintr-un apel telefonic de la un angajat poștal care a raportat că a surprins o femeie care s-a prefăcut că este o altă persoană, pentru a obține un card de plată electronică (Carta reddito di Cittadinanza).

Carabinierii au constatat apoi că femeia avea deja un card pe numele ei și că, prin urmare, a încercat să îl retragă și pe cel al mamei sale.

Militarii au demarat investigații, descoperind astfel că cele două femei, mama și fiica, și alți 25 de conaționali, au început procedurile pentru obținerea beneficiului într-un centru de asistență fiscală din Milano.

Apoi s-au dus la Pianoro pentru a obține cardul de plată electronică și a reveni în România. Solicitanții au fost raportați autorităților care vor iniția procedurile necesare pentru a recupera suma primită ilegal.

Meloni: „O insultă pentru italienii cinstiți”

„Venitul de cetățenie, un scandal după altul. La Bologna, carabinierii au găsit mai mulți cetățeni străini care l-au primit în mod nejustificat.

Adevărate „Călătorii de afaceri” din România în Italia cu scopul de a încasa ajutorul.

Această măsură absurdă – pe lângă faptul că este dăunătoare – reprezintă o palmă în fața italienilor cinstiți și o insultă pentru toți cetățenii care își suflecă mânecile în fiecare zi pentru a o lua de la capăt.

Câte afaceri și activități am fi putut ajuta cu resursele respective? „. a scris președinta Fratelli d’Italia pe Facebook.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Medic român, în vizită la Florența: ”Se simte ca autoritatea funcţionează, oamenii respectă regulile, autorităţile iau decizii serioase, cel puţin din punctul de vedere al pandemiei”

italian batut de iubita romanca iasi

Stabilit în România, italian agresat și scos în drum de iubita româncă, de frica ei a cerut protecția legii