in

Medic român, în vizită la Florența: ”Se simte ca autoritatea funcţionează, oamenii respectă regulile, autorităţile iau decizii serioase, cel puţin din punctul de vedere al pandemiei”

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a povestit într-o postare pe pagina sa de socializare cum sunt respectate regulile pandemiei în Italia. Medicul a fost uimit de faptul că toată lumea poartă măşti medicale, iar organizarea în locurile aglomerate este excepţională.

Iată ce a povestit medicul despre experienţa în Florenţa:  

”Petrec un weekend în Toscana, sa îmi încarc bateriile. În Florenţa, cu toate ca teoretic e extrasezon, e o mare de oameni. Când e mai aglomerat, oamenii îşi pun măştile. În niciun loc nu se intra fără a scana certificatul verde. Toţi au o aplicaţie instalata pe telefon sau tableta, sa poată scana, durează o fracţiune de secundă, ceea ce menţine fluxul de vizitare. Nici în Dom, nici în cafenele, nici în Gară, nicăieri nu intri fără Green Pass. 

Toate vizitele turistice se fac cu circuite bune puse la punct, niciodată nu ieşi pe unde ai intrat, chiar dacă au fost necesare amenajări importante pentru asta.

Școlile se redeschid în Italia: masca obligatorie, test COVID la fiecare 48 de ore pentru nevaccinați, sedințe online cu părinții

Toţi chelnerii poarta măşti, la fel şi cei care vând în supermarket, gelaterii, cafenele. Nimeni nu poarta măşti aiurite, de pânză, de poliester, cu supape, sau porcarii de plastic transparent cum vezi la noi nişte fandositi. Toţi au măşti medicale.   

Controalele sunt draconice, atât la turişti, cât şi în hoteluri, unităţi de alimentaţie, unde nu au voie nici măcar sa amestece pe acelaşi platou diverse tipuri de alimente la micul dejun, de exemplu. Masca se da jos când mănânci, şi apoi imediat toţi o pun la loc.

Patrulează politia la toate obiectivele importante de vizitat pentru a păstra ordinea şi a menţine siguranţă. Nu am văzut niciun miting de protest şi nici vreun bărbos cocoţat pe vreo clădire agitând steagul ca să nu îşi pună masca.   Se simte ca autoritatea funcţionează, oamenii respectă regulile, autorităţile iau decizii serioase, cel puţin din punctul de vedere al pandemiei. Ca turist mă simt în siguranţă, ca român mă doare inima, când ma gândesc cât circ voi găsi la întoarcere şi cât de puţin respect pentru orice.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4]

Gest nebunesc al unui român din Italia, a dat foc la apartamentul în care locuia cu soția, apoi a dispărut

venit cetatenie ilegal

Bologna, venit de cetățenie ilegal, peste 140 de români denunțați. Georgia Meloni explodează