in

Verona, român de 40 de ani a murit strivit într-un container de colectare a hârtiei

Cadavrul unui român a fost găsit pe 13 februarie într-un container pentru colectarea hârtiei, la Cà degli Oppi (Verona). Bărbatul a murit sufocat în urma comprimării hârtiei şi cartoanelor în containerul aşezat în apropierea unui supermarket Eurospin. Moartea a avut loc probabil cu circa două săptămâni înainte de descoperirea corpului. Erau circa două săptămâni de când containerul nu fusese golit.

Corpul bărbatului a fost descoperit în stabilimentul firmei Usvardi, firma care colectează containerele cu hârtie reciclată. Cadavrul era în interiorul containerului adus de un camion din oraş. Angajaţii societăţii sunt cei care au văzut o pereche de pantofi sport care ieşeau dintre cartoane şi au anunţat forţele de ordine.

Victima a fost recunoscută din fotocopia permisului de conducere pe care o ţinea într-un buzunar. Se numea Adrian Agu Mălin, avea 40 de ani. O primă ipoteză, cea mai plauzibiă , vorbeşte de un deces cauzat de zdrobirea provocată de presa din container, acţionată de un angajat al magazinului pentru a comprima cartoanele în container.

Mort în containerul de gunoi. „O scenă înfiorătoare”

Containerul pentru recoltarea hârtiei are o deschidere pe partea anterioară, închisă cu un grilaj: aici este aruncată hârtia reciclabilă şi altele.

Pe măsură ce partea de recoltare anterioară se umple, personalul firmei la care se află containerul acţionează întrerupătorul presei care face să intre cartonul şi ambalajele în partea închisă a containerului şi aici sunt compactate sub presiune. Când containerul e plin, Usvardi trimite camionul să-l ridice pentru a-l goli.

Consilierul pentru Servicii sociale de la Primăria din Verona, Anna Leso, a relevat că românul „nu rezultă asistat de structurile noastre, probabil se deplasa în mod autonom sau cu un mic grup de oameni ai străzii care nu utilizează adăposturile publice sau serviciile de igienă ale organizaţiilor de binefacere”.

Însă numele său apare de mai multe ori în terminalele carabinierilor pentru că a fost denunţat de mai multe ori pentru invazie în clădire publică.

Acum zece ani, un alt român a murit la Verona. În 13 martie 2004, Ion Suciu, de 45 de ani, care dormea într-un container, a fost măcinat de mecanismul de campactare al unei maşini de gunoi.

Anul trecut, la San Donato Milanese (prov. Milano), Constantin Cornel, de 43 de ani, a fost găsit mort, în seara de 16 septembrie, într-un container cu aparate electrocasnice şi metale de reciclat. Cornel încerca să fure din container, când a fost strivit de capacul greu al acestuia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Claudiu Tănăsescu, președintele PSD Diaspora: ”Românii din străinătate să voteze pentru candidații români la europarlamentare”

Autorul jafului de la Prato, extrădat din România