in

Vicenza, român de 48 de ani, înecat la locul de muncă

Tundea iarba pe malul canalului Ronego, la Noventa Vicentina (provincia Vicenza). Dintr-odată a alunecat ajungând în apă: canalul are în acel loc adâncimea de circa doi metri, însă Virgil Rusu, de 48 de ani, nu știa să înoate și s-a înecat. Un coleg, care se afla la circa zece metri, i-a sărit imediat în ajutor, dar nu a reușit să-l salveze la timp. Accidentul de muncă mortal s-a produs pe 26 iunie, în jurul orei 11, în apropierea pompei de apă gestionată de consorțiul de curățare Alta Pianura Veneta.

Virgil Rusu, care locuia la Vicenza (soția și cei doi fii de 20 și 16 ani locuiesc în România), angajat al firmei Il Castoro din Arcugnano, împreună cu colegul Gheorghiță Bizgan, de 44 de ani, și acesta român, începuse de dimineață intervenția de întreținere a zonei verzi de pe marginea canalului Ronego, lucrare pe care firma Il Castoro a luat-o în antrepriză de la consorțiul de curățare.

Potrivit unei prime reconstituiri, victima lucra cu mașina de tuns iarba pe mal când a căzut, de la o înălțime de circa 4 metri, în canal. Colegul care era la mică distanță nu a reușit să ajungă la timp. Intervenția operatorilor de la Suem 118 a fost inutilă. Pompierii au recuperat corpul din canalul Ronego în aceeași dimineață.

Baie în râu după prânz: român de 44 de ani, înecat în Caserta

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sărbătoarea iei la Verona, au participat români din mai multe regiuni ale Italiei

Tragedie într-o familie de români din Vicenza: Fetița de 19 luni, moartă sufocată cu o caramelă