in

VIDEO/ Crima de la Perugia: arestat în România al treilea bărbat acuzat de uciderea lui Luca Rosi

Roma -19 martie 2012- Poliţiştii italieni, în colaborare cu autorităţile  locale, au arestat în România un bărbat acuzat de uciderea funcţionarului de bancă Luca Rosi, în timpul unui jaf comis pe 3 martie la Ramazzano, lângă Perugia.

Bărbatul arestat în România, în vârstă de 23 de ani, este considerat al treilea membru al bandei specializată în jafuri în vilele de la periferia Perugiei.

Vineri, 16 martie, ceilalţi doi membri ai bandei Iulian Ghiorghiţă, de 31 de ani şi Aurel  Roşu de 20 de ani (FOTO) , au fost reţinuţi la Gorizia, nu departe de graniţa cu Slovenia.

Cei trei, împreună cu un alt tânăr- Cătălin Simionescu, de 27 de ani, arestat pe 10 martie lângă Siena, sunt acuzaţi de două jafuri şi sechestru de persoană. Ulterior, anchetatorii au adăugat şi acuzaţia de omor, după ce au analizat probele împotriva românilor.  

Ghiorghiţă (FOTO) , considerat şeful bandei

Şeful bandei şi cel mai violent membru al grupului este considerat Iulian Ghiorghiţă. El este cel care ar fi violat o femeie de 54 de ani, în timpul unui alt jaf, comis pe 3 februarie la Resina, tot lângă Perugia.

Tot Ghiorghiţă, potrivit anchetatorilor, este cel care l-a împuşcat pe Luca Rosi, o lună mai târziu, cu un pistol calibrul 9. Victima ar fi încercat să se opună agresorului, care voia să-i violeze prietena.

Foto: Aurel Roşu

Dovezi

Împotriva celor patru români anchetatorii au adunat mai multe dovezi considerate covârşitoare. În primul rând, ADN-ul lui Ghiorghiţă este acelaşi cu cel găsit pe un pantof pierdut de agresorul de la Resina.

Mai mult, poliţiştii au reţinut pe aeroportul din Fiumicino, acum câteva zile, o altă româncă, Bianca, pe care o consideră un martor cheie. Femeia, prietena lui Ghiorghiţă, a declarat că l-a auzit vorbind pe acesta cu Aurel Roşu, în dimineaţa zilei de 6 martie, într-un parc de lângă Perugia. Ghiorghiţă ar fi pronunţat cuvintele “l-am terminat”, în timp ce Roşu l-ar fi certat pentru ceea ce a făcut. Ghiorghiţă s-ar fi justificat, explicând că victima s-a năpustit asupra lui. În plus, cei doi s-ar fi refugiat în casa româncei, imediat după delict şi înainte de a fugi în România.

Ghiorghiţă şi Roşu resping acuzaţiile

Potrivit avocatei Maria Antonietta Salis, care îi apără pe cei doi români arestaţi pe 16 martie, ambii se declară nevinovaţi. Ghiorghiţă ar fi susţinut că nu el este autorul crimei "nu am nimic de-a face cu crima", iar Aurel Roşu ar fi pronunţat doar câteva cuvine în limba italiană: "eu, nu".

Citeşte şi:

VIDEO Perugia/ Ucis pentru că s-a opus bandiţilor, se caută agresorii “români sau albanezi”

Crima de la Perugia/ Stiffoni (Lega Nord) către români: «Ceauşescu ţinea criminalii sub supraveghere!»

VIDEO/ Crima de la Perugia: doi români arestaţi pentru uciderea lui Luca Rosi

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Zilele Basarabiei la Bucureşti”, 94 de ani de la Unirea cu România

Înscrierea automată a comunitarilor pe liste, proiectul lui Mocanu în Parlament