in

VIDEO/ Mama românului ucis la Monfalcone: “Eugen, rănit mortal, a reuşit să telefoneze după ajutor”

Duminică, 11 martie, a avut loc la Monfalcone slujba de înmormântare a tânărului Eugen Melinte, românul de 20 de ani omorât în plină stradă de un italian, Massimiliano Ciarloni.

Tânărul, care a copilărit la Monfalcone, a fost condus pe ultimul drum de primarul din localitate, alături de sute de italieni şi români, prieteni şi membri ai familiei. Cornelia, mama lui Eugen, a cerut ca slujba să fie ţinută de un preot ortodox, apoi de unul catolic, în limba română şi i-a uimit pe totţi cei prezenţi cu un discurs plin de demnitate şi lipsit de ură faţă de ucigaşul fiului său.

“Nu simt ură şi nu am sete de răzbunare. Simt doar multă durere pentru fiul meu, care a reuşit să cheme ajutor prin telefon, dar fără să apuce să spună locul în care se afla. S-a stins cu speranţa că va fi găsit şi salvat”- este mesajul transmis de Cornelia Melinte, citat de cotidianul "Il Piccolo".

Mulţumind celor care au venit la slujba de înmormântare, românca a vorbit despre fiul ei, pe care l-a crescut cu “multă dragoste”, şi care a reuşit să se însănătoşească după ce a luptat ani de zile cu o boală gravă. Ajutat şi salvat de medicii din Brescia, era gata să înceapă o nouă viaţă.

Povestea familiei lui Eugen este aceeaşi ca cea a multor familii de emigranţi români: “Acum patru ani de zile, eu şi tatăl lui Eugen ne-am seaprat şi am venit aici pentru a începe o nouă viaţă, pentru a sta împreună şi a ne crea, cu mari eforturi, un colţ de fericire. Sper ca sacrificiul fiului meu şi al altora care au avut aceeaşi soartă să poată servi la ceva, să-i schimbe pe răi în buni, să schimbe pietrele în flori. Nu sunt nici Dumnezeu, nici Justiţia, nu pot să judec, pot doar să plâng pentru acei părinţi care aduc fii pe lume în stare să facă rău altor fii şi să provoace durere altor mame”-

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Participarea lui William Brînză la conferinţa ”Șanse egale într-o Europă unită”

De ce mâncarea italiană din România nu are gust italian