in

Video/ Vibo Valencia- Mafioţi împotriva românilor

Luigi Mancuso, de 19 ani, fiul boss-ului Giuseppe, de 62 de ani, şef indiscutabil al grupării mafiote omonime a 'ndraghetei din Limbadi (Vibo Valentia) este acuzat de poliţiştii din Calabria că ar fi demarat un fel de vânătoare a străinilor, prin intermediul unei serii de persecuţii şi de acte de intimidare în dauna comunităţii româneşti din San Gregorio D'Ippona.

Obiectivul ar fi constrângerea cetăţenilor români, care s-au stabilit în provincia Vibo Valentia pentru a-şi câştiga traiul ca muncitori agricoli, să plece de pe acele meleaguri.

Reafirmarea puterii clanului Mancuso în teritoriu şi îndepărtarea, prin ură rasială, unei comunităţi de români: acesta este motivul pentru care pe 10 august 2011, Luigi Mancuso l-a agresat la San Gregorio d'Ippona pe un tânăr român aducându-l în pragul morţii, scrie Ansa.

Pe 23 decembrie, Mancuso a fost arestat de carabinieri cu acuzaţia de tentativă de omor împreună cu un complice, Danilo Pannace, de 18 ani. Mandatele de arestare au fost emise la încheierea unei amănunţite anchete desfăşurată de carabinieri care a permis reconstituirea faptelor petrecute în noaptea de 10 august anul trecut.

Agresiunea a avut loc în plină stradă, în centrul micii localităţi de lângă capitala provinciei. Totul a pornit de la o ceartă din motive neînsemnate. Mancuso a avut o discuţie cu un cetăţean român rezident la San Gregorio d'Ippona, apoi, de la vorbe, a trecut la fapte. L-a agresat împreună cu un alt italian, lovindu-l de mai multe ori în faţă şi la cap cu o cărămidă. După ce românul s-a prăbuşit la pământ, cei doi s-au năpustit asupra lui cu pumnii şi picioarele până l-au adus în pragul morţii.

Ulterior, s-a aflat că românul, care lucra în agricultură, era de circa două luni victima insultelor, ameninţărilor şi persecuţiilor din partea lui Mancuso. Victima a primit imediat ajutor din partea unor trecători, apoi a fost internată câteva zile cu prognostic rezervat, inconştientă şi în stare foarte gravă, cu răni extinse la cutia craniană, la faţă şi la torace, la spitalul din Catanzaro.

Când s-a trezit a reuşit să povestească carabinierilor ceea ce i s-a întâmplat. Agresiunea a avut loc sub ochii a zeci de cetăţeni prea terorizaţi ca să intervină pentru a opri bătaia. În urma anchetelor, s-a stabilit că cei doi au ameninţat, în diferite circumstanţe, martorii agresiunii. Câţiva dintre ei, de frica represaliilor, au decis să fugă în străinătate.

Anchetatorii au stabilit şi că tentativa de omor ar fi fost numai ultima dintr-o serie infinită de abuzuri, ameninţări şi adevărate misiuni de pedepsire puse în act în dauna micii comunităţi româneşti din San Gregoria. Mancuso şi Pannace profitând de apropierea lor de o alt clan din zonă, de care se considerau protejaţi, au semănat teroarea în mica localitate, punând într-o stare de constantă de subjugare şi teroare numeroşii români rezidenţi.

Pentru a-i aresta pe cei doi, carabinierii din Vibo Valentia au demarat o operaţiune amplă, încercuind locuinţele suspecţilor şi blindând zona, cu scopul de a le bloca orice cale de fugă şi a împiedica orice tentativă de rezistenţă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ Traian Băsescu către studenţii din străinătate: “Am trei posturi libere de consilier”

Iulian Dendiu şi-a refăcut viaţa lângă Napoli: “Italienii sunt rasişti de frică”